torsdag 31 januari 2013

Sömnbrist

Igår körde jag med PT:n för fjärde gången. Lika kul som tidigare gånger! Vi körde ett pass för bröst och triceps, ett lugnt men TUNGT pass. Eftersom min sömn har varit usel den senaste tiden var det inte läge för något intensivt pass, kroppen skulle helt enkelt inte palla det. Vi ska försöka köra ett riktigt svett-pass nästa vecka istället.

Jag känner hur frustrerande det är med sömnproblemen, hela livet blir lidande och man får inte de resultat av träningen som man önskar. Jag skulle inte önska min allra värsta fiende (om jag hade någon) sömnproblem, det är hemskt!!
Mina hormonella problem har varit värre den senaste månaden och det är klart, sover jag inte bra så blir ju PMS:en värre också, det hänger ihop!

Jag funderar att prova akupunktur för att förbättra sömnen, är det någon som har någon erfarenhet av detta?

onsdag 30 januari 2013

Se upp i backen

Igår hämtade jag ut skidglasögon som vi beställt från Campadre. Vi beställde dem innan jul så jag fick mina i julklapp av R fast jag valt dom själv. Jag beställde ett par rosa från Carrera. Om man inte är jättebra i backen så får man kompensera det med att försöka att vara snyggast i backen. ; )


Surdegshårdbröd

Hittade denna nyhet i affären, knäcke bakat av surdeg. Jag äter inte knäcke så ofta men de händer ibland, då brukar jag äta Wasa Havre eller Wasa Sport. Kul att testa något nytt. Hur smakade det då? Jag tyckte inte att det var jättestor skillnad i smaken från Wasa Havre, gott alltså!

tisdag 29 januari 2013

Off track

Mina senaste veckors träningsflow fick en kort paus på 4 dagar. Inte tränat sen i fredags, alltid bra med pauser men jag längtar efter träning! I lördags tog jag en vilodag och bara slappade efter en intensiv vecka och innan det var dags för pingisturnering, i söndags var jag lite bakis och trött efter lördagens festligheter, i måndags var jag fortfarande för trött för att orka göra någonting överhuvudtaget (förutom att gå till jobbet som en zombie), i morse hade jag ställt klockan för att gå upp och träna men det gick tyvärr bara inte, helt enkelt för trött då jag sov dåligt i natt. Det är bara att konstatera att jag är för gammal för att gå ut och komma hem sent! Tur som så händer det ju väldigt sällan nuförtiden. Jag kan ibland nästan bli lite bakis av två glas vin, det är sant! Eller bakis och bakis jag kan ialla fall känna av det och vara seg! Nu blev det väl i och för sig lite mer än två glas i lördags men ni kan ju tänka er hur dåligt jag mår av några fler glas om jag känner av efter två glas. ; ) Sen vet jag ju att träning brukar göra att man blir piggare (man ska ju inte träna dagen efter man druckit men jag pratar om 2 dagar efter) men ibland bara orkar man inte, då får det vara så.

Det får bli mera träning resten av veckan istället med start i morgon då jag har en pt timme inbokad, wohoo! Jag har ju använt mina 3 pt-timmar som jag fick i julklapp men jag har turen att ha så braiga kompisar som gett mig två pt timmar till i present, tack igen snälla! Fick även en timma av mina föräldrar så nu kan jag gå några gånger till, perfekt!

måndag 28 januari 2013

Födelsedagslek

I lördags firade jag min födelsedag tillsammans med mina vänner. Vi var 15 stycken glada som möttes upp på Ugglan Boule & Bar på söder. Eftermiddagen startade med rundpingis. När vi spelat i nästan två timmar så passade det bra att äta, det blev i form av buffé. Maten var ingen gourmet direkt men ändå helt ok, det fanns lite av varje att välja på, vi gick ju till stället för pingisen skull, inte för matens. Jag har inte spelat pingis sedan skoltiden vilket var väldigt många år sedan och det var mycket roligare än vad jag minns, vi hade jätteskoj allihopa!

Jag kan verkligen rekommendera stället, kul att gå till om man vill göra någon aktivitet tillsammans med vänner. De har förutom pings bla. boule, biljard, airhockey och mycket mer. Gå gärna in och kolla deras hemsida om ni blir sugna på att leka. : )
Jag tog lite bilder för att visa er hur det ser ut, jag och R var först på plats när de öppnade därav lite tomt med folk på bilderna.











fredag 25 januari 2013

Födelsedagsträning

Hipp hipp hurra på min födelsedag! ; ) Ett år äldre och ett år mer erfaren. Jag har alltid gillat att bli uppvaktad och få presenter men jag måste tyvärr säga att ju äldre jag blir desto mindre känns det som en födelsedag utan mer som en vanlig dag.

Startade "min dag" med ett benpass på gymmet, bästa presenten till mig själv; träning så att jag håller mig pigg och stark länge! : )

Efter jobbet blir det ett besök hos frissan innan jag åker hem och blir firad av R. I morgon blir det att fira med kompisar. Kan nog bli en bra helg det här.... : )

Trevlig helg på er!

torsdag 24 januari 2013

Kurmasana

Yogan i måndags var jättekul trots min trötthet. Jag känner hur jag utvecklas och att jag blivit starkare i bålen, kul när man märker resultat!

Jag är just nu framme vid Kurmasana. Jag fick lägga på den övningen redan i våras just innan terminens slut, sedan blev det sommaruppehåll med inte så mycket yogande för mig och hösten då jag bara gick på något enstaka yogapass, därför har jag inte hunnit öva så mycket på den utan tar vid där jag slutade.

En annan utmaning förutom själva asanas (övningarna), ujjayi-andningen (andning), drishti (fokus - blick), bandha (kroppslås), mulad bandha (rotlås) och uddiyana bandha (mellangärdet, naveln) denna termin är att vi ska lära oss namnen (sanskrit) på alla övningar i första serien samt de avslutande övningarna, sammanlagt 44 namn. Phu, mycket att tänka på... inte konstigt att man aldrig blir fullärd inom yogan.

Här är några exempel för namn på övningarna (varje rad är en övning):
suryanamaskara
utthita hasta padangusthasana
tiryangmukha ekapada pascimattanasana
upavistha konasana

Och detta är bara 4 av de 44 namnen, hmm verkligen nåt att bita i under våren. : )


onsdag 23 januari 2013

Evil Cindy

Igår hade jag min tredje PT timma. Jag var extremt trött igår då jag sovit dålig senaste veckorna och kände mest bara för att gå hem och lägga mig efter jobbet, att jag dessutom är en morgonträningsmänniska gjorde ju inte saken bättre...Jag kom även ihåg att hon förra gången sa att vi skulle köra en wod idag vilket ju inte brukar vara det softaste man kan träna. ; )

Väl på plats så berättade hon att jag skulle köra en Evil Cindy som består av detta:

5 Pull up (jag körde med gummiband under foten)
10 Burpee
15 Wall ball

Detta kör man i 20 min så många varv man hinner. Danijela försökte pressa mig att klara 8 varv och slå henne på de 7 varv som hon hade klarat dagen innan då hon själv kört den wod:en. Jag klarade 7 varv och på åttonde varvet hann jag med alla pull ups, alla burpees och sedan tog tiden slut när jag var på wall ball (kommer inte ihåg exakt hur många jag hann men jag tror runt 7 st).

Fy vad jobbigt det var (jag var nästan trött redan efter första varvet)!!! Jag körde ju nästan ingen konditionsträning i höstas och har precis kommit igång med intervaller.... Men det var också jättekul! Har ju inte kört crossfit sedan i höstas då jag gick på Crossfit södermalm några gånger. Det är verkligen effektivt, jobbigt och roligt - allt på samma gång (även om det känns som att man ska dö under tiden, hehe).

När jag tagit igen mig en stund avslutade vi med några grymma plankor.

Såå härligt!! : )

tisdag 22 januari 2013

Köttfri dag

För ett tag sen läste jag ett inlägg hos Fina Frun om den förskräckliga hantering av djuren vid bla. slakt. Inget nytt men det är alltid bra att bli påmind. Nu tänkte jag börja med en vegetarisk dag per vecka, små förändringar som man kanske inte tror har någon nytta men som i det stora hela är värdefullt och som Fina Frun skriver: 'Om alla svenska familjer skulle äta vegetariskt EN gång i veckan så skulle miljontals djur skonas från plågsam slakt.'
Förut åt jag ofta vegetariskt flera dagar i veckan och när jag var i Indien och yogade i  två månader för två år sedan hade jag lite svårt att äta kött när jag kom hem, på senare tid har det dock blivit mindre vegetariskt.

Har beställt ett vego-kit från Djurens rätt som bland annat innehåller förslag på vegetariska recept. Vill du också vara med och bidra till en bättre värld för djuren, för miljön och för dig själv kan du gå in och beställa vego-kittet här.



Om man ändå vill äta kött ibland (som jag vill) är det bra att välja ekologiskt och närproducerat i den mån det är möjligt.

Äter ni kött och tänker ni i såfall på att köpa ekologiskt och närproducerat?

måndag 21 januari 2013

Sköna söndag

Denna helgen avslutades på Skepparholmen i Nacka. Perfekt slut på veckan och start på den nya veckan.
Vi var åtta stycken som badade (bäst var utomhuspoolen), bastade, spelade biljard, dart, sällksapsspel och åt god mat. Vår tanke var även att köra ett träningspass i gymmet men det dom kallade gym var ett litet litet rum som rymde typ 2 personer åt gången och det fanns inte många redskap så det fick räcka med ett pass i mental avslappning som stod på schemat. Rätt skönt det också och nog så viktigt.



 
Nu väntar en fullspäckad vecka men jag hoppas att jag får in en hel del träning som ikväll inleds med yoga och imorgon är det dags för tredje PT passet.

fredag 18 januari 2013

Andra gången

Godmorgon mina vänner! Härligt med fredag eller vad säger ni? Jag startade min morgon på SATS med lite styrketräning och sedan dessa intervaller på löpbandet.

Igår hade jag mitt andra PT-pass. Körde lite hårdare än första gången och jag blev rejält trött i rygg och axlar som stod på schemat. : )

Vi körde en cirkel med 4 olika övningar varav en pulshöjande, detta upprepades 5 gånger. Även igår jobbade vi lite med kettelbell, grrr inte min bästa vän men vem vet jag kanske till och med kommer att lära mig att gilla att köra med dom när jag har kört lite till med Danijela.
Efter cirkeln gjorde jag 3 pull ups med hjälp av henne, skulle aldrig ha klarat en själv, speciellt inte efter att redan har kört rätt så hårt med ryggen. Jag fick i läxa till nästa gång blev att öva på chinsen och mitt mål är att såsmåningom klara en själv. Vi avslutade passet med två olika versioner av plankan.

Jobbigt, svettigt och kul, som sig bör!

Riktigt roligt att köra med PT, det känns lite lyxigt att ha någon som säger vad man ska göra och som pushar en.

Ha en fin fredag!

torsdag 17 januari 2013

Vattensmart

Jag dricker ganska mycket vatten under dagarna. På jobbet har jag ett glas på bordet och en plastflaska (typ ramlösa eller Vitamin Well) som jag fyller på under dagens gång. Flaskan hänger med nån vecka innan den byts ut mot en ny. Plastflaskor är ju som känt varken bra för hälsan eller miljön. Jag har länge velat införskaffa en i aluminium och nu har jag äntligen gjort det. Flaskan är av märket SIGG. Tyvärr är inte flaskan ekologisk men Sigg är aktiva i flertalet miljöprojekt, bland annat 1% for the planet. Vilket innebär att de donerar 1% av hela sin globala försäljning till organisationenes miljöarbete. Alla flaskor är fria från farliga BPA-gifter, även om det ibland står annat om dem på nätet och de tillverkas under bra förhållanden.

Jag skulle även vilja ha en till flaska att ha i träningsväskan.

onsdag 16 januari 2013

Tankar om träning

Vårterminen har börjat bra träningsmässigt. Har kört med PT, startat en ny yogakurs, styrketränat 3 gånger per vecka samt kommit igång med konditionsträning igen. Känns underbart! Jag var ju sjuk så mycket i höstas och tvingades ofrivilligt vila från träning. Det var riktigt jobbigt att jag inte fick någon kontinutet i träningen samt att jag nästan aldrig kände mig så pass frisk att jag kunde köra konditionsträning. Nu känns det som att jag är p G igen! Det verkar som att det är många som är sjuka just nu, var och varannan går omkring och hostar och nyser så det är bara att hålla tummarna att jag slipper vara sjuk under 2013. Det jag var sjuk 2012 borde räcka för flera år, om inte annat för hela 2013 i alla fall ; ) 

Jag känner mig lite extra pepp för vårens yogakurs som hade kursstart i måndags. Tror att det kommer att bli väldigt givande. Jag började med en nybörjarkurs i ashtanga yoga för ca 1½ år sedan och har sedan gått vidare till fortsättning för att slutligen övergå till mysore style. Denna termin har jag bytt yogalärare och kommer att gå för Lisa Lalér, som äger yogashala Stockholm. Inte för att de andra lärarna var dåliga på något sätt, tvärtom men Lisa har en lång bakgrud i yogan samt är fantastisk som person. Jag har gått på lite mysore pass för henne under min tid på shalan och hon har en speciell värme runt sig. 

Även om ashtanga yogan till stor del är fysiskt krävande så ingår även undervisning gällande det själsliga, något som kan vara minst lika svårt som de fysiska asanas. Så här skriver Lisa själv på hemsidan gällande undervisnigen:

"Jag hoppas kunna föra vidare yogans urgamla kunskap och visdom om att ingenting är omöjligt. Rent konkret betonar jag gärna andningens centrala roll i yogautövningen och hur fokus på den kan göra att man blir närvarande-och glad-både i kroppen och själen. Yogan ska vara tillgänglig för alla människor, utifrån var och ens förutsättningar. "

Vila är också viktigt : )

Bilden är tagen vid gårdagens gymträning då jag bland annat tränade på några övningar som jag fick i hemläxa av PT:n.

Snabbmat

Ibland om jag inte orkar laga mat eller har någon inspiration brukar jag köpa en färdiggrillad kyckling och äta det tillsammans med sallad, ägg, keso och avokado. Lätt, snabbt, hälsosamt och gott!


Perfekt om det blir över och du kan äta rester dan efter:


Ett annat snabbt och enkelt alternativ är att byta ut kycklingen mot till exempel gravad lax, något som jag åt häromdagen.

tisdag 15 januari 2013

måndag 14 januari 2013

Muffinstips

Igår gjorde jag banan och morots muffins (paleo) som jag hittat hos Annika Sjöö. Dom blev hur goda som helst enligt mig och passar perfekt att ha som mellis. Testa!

Här är receptet:
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna morötter (små)
1 dl hackade nötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.
Mosa bananerna och blanda med ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda blandningarna och blanda i morötter och nötter.
Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min.


Yogastart

Ikväll börjar en ny terminskurs i ahstangayoga mysore style för mig på Yogashla Stockholm. Längtar! Förra terminen gick jag ingen kurs utan gick lite sporadiskt på drop-in klasser istället. I efterhand var det ett bra val eftersom jag var sjuk till och från så mycket i höstas och dessutom borta på semester i 3 veckor, blev inte speciellt många pass jag fick till.
Nu är jag glad att jag går en kurs igen, då är det lättare att det verkligen blir av. Som jag har skrivit förut så älskar jag yogan men ändå är det den som ofta kommer i andra hand när det kommer till träning, fråga mig inte varför....
Det är även lättare att utvecklas när man går en kurs och har samma lärare varje vecka. Hoppas på en givande termin där jag utvecklas och förhoppningsvis får lägga på några övningar.




söndag 13 januari 2013

Mysig helg

Igår firade jag och R lite försenat att vi var tillsammans i 3 år. Tänkt vad fort tiden går, kan inte fatta att vi har varit tillsammans i 3 år. Jag är så glad att jag träffade R, han känns så himla rätt för mig och gör mig lycklig!

Vi firade genom att äta en god middag på Grill, en av Melkers alla krogar. För er som inte redan har varit där kan jag verkligen rekommendera stället. Mysig inredning och jättegod mat!
Jag åt tonfisk teppanyaki, färsk tonfisk som jag själv fick grilla på en bordsgrill, det serverades med makirullar, såser och sallad. Till det ett glas vitt. Det var himmelskt gott! Eftersom jag har en gottefri månad blev det ingen efterrätt för min del men R åt en Choklad Muffins med lingonpäron och vaniljglass som också såg ljuvlig ut.






Idag har vi tagit en långpromenad i det härliga vädret, nu väntar en lugn eftermiddag med tvätt, bak av mellanmål muffins och kanske någon film senare ikväll.


Hoppas att ni också har haft en mysig helg!

lördag 12 januari 2013

Lördagsprommis

Träningsplanen för dagen var ett yogapass på shalan men jag upptäckte att jag hade läst på fel schema så jag hann inte gå på någon yoga. Det fick i stället bli en långpromenad runt årstaviken, inte fel det heller och med Alex och Sigge i hörlurarna spelade det inte så stor roll att vädret inte var det roligaste .


Ha en fin lördag allihop!

fredag 11 januari 2013

Fredag

Då var första hela arbetsveckan efter julhelgerna snart gjord. Känns bra, hur än mycket jag gillar att vara ledig tycker jag också att det är skönt med rutiner.

Min fredag började på gymmet i form av bicep, triceps samt intervaller på löpbandet. 1 minut snabbt och 1 minut långsamt gånger 10. Mycket skönt, efteråt!

Ikväll blir det bio i form av Hobbit med en kompis. Eftersom jag har godisförbud hela januari så köpte jag igår osötade mangoskivor för att ha nåt att knapra på under de 3 timmarna i biosalongen. Testade en igår och tyckte faktiskt inte att de var så goda, men men det är ialla fall nåt att tugga på. ; ) Jag kanske kompletterar med lite nötter.

Vad händer hos er i helgen?

torsdag 10 januari 2013

Första passet med PT

gick bra förutom att det ibland nästan kändes som att jag aldrig tränat förut, haha. Kan inte riktigt sätta fingret på varför men jag tror att det har att göra med små justeringar gällande tekniken.... I och för sig som Danijela sa; Det SKA kännas annorlunda när man kör med PT, alltid en liten tröst. ; )

Vi körde ben och bröst, relativt lungt men ändå så att det kändes en del och känns idag. Hon ville främst kolla lite hur jag ligger till och så. Hon använder sig en del av kettlebells, något jag aldrig tidigare kört med eftersom det inte riktigt tilltalar mig, vet inte varför det bara känns inte som "min grej". Men det är alltid kul att lära sig något nytt och variation är aldrig fel.

Tror att det kommer att vara väldigt givande och nyttigt att gå några gånger med PT. Även om jag har styrketränat i massvis med år lär man sig alltid nya saker och det finns alltid justeringar att jobba med, plus att man har någon som pressar en till det där lilla extra. Däremot känns det som att jag behöver fler än 3 gånger, hör ni det ni som tänker uppvakta mig på min födelsedag?! ; )

onsdag 9 januari 2013

Bästaste klappen

Jag har länge velat gå till en PT, främst för att få lite nytändning och att pressa mig själv lite mer. Känner inte riktigt att ekonomin har funnits/finns då jag går i terapi och även lägger en del pengar på mina hormonella besvär. (Linda, jag har inte glömt bort att jag lovat ett inägg om mina hormoner, det kommer förhoppningsvis innan sommaren....; ) ).

Nu har jag fått chansen att prova gå till en PT då jag har fått 3 PT-timmar i julklapp av R. Ska bli riktigt kul att testa och få lite ny inspiration. Känns det bra kanske det blir några fler gånger, vi får se...
I höstas kontaktade jag Lofsan gällande personlig träning med henne, hon sa då att det eventuellt skulle finnas plats att gå hos henne efter jul. Tyvärr har hon ju slutat på SATS och börjat på Rosa Skrot, synd! Har istället bokat tid med Danijela Hodges. I eftermiddag kör jag min första PT-timme, spännande! : )

tisdag 8 januari 2013

Presenttips

Ska du köpa en present till någon som har allt, eller har du helt enkelt "torka" när det gäller att hitta en present. Då har jag ett tips på en rolig och personlig present. Jag tycker själv om att ge bort presenter och allra roligast är det om man hittar något riktigt personligt eller något man vet skulle passa personen i fråga.

När jag var på Hasseludden i början av december så hittade jag en fyll-i-bok som heter "en kärleksförklaring". Boken är förtryckt med olika rubriker såsom tex. "så här träffades vi", "första mötet på svärföräldrarna" osv, sen får man själv fylla i "sin story". Jag köpte boken, fyllde i och gav den till R i julklapp, blev väldigt uppskattat. En kul grej och något att titta tillbaka på, läsa och minnas när vi sitter i våra gungstolar och är gamla och gaggiga. ; )

Böckerna finns även i andra versioner som bland annat mamma, pappa, vänner och finns att köpa lite varstans har jag sett.



Kyckling med getost

Gjorde denna enkla men goda kycklingrätt igår:

Kycklingfiléer
Chévrost
Färsk timjan
Körsbärstomater
Broccoli
Olivolja
1 skvätt vitt vin (jag använde matlagningsvin)

Skär tomaterna i halvor. Lägg dem och broccolin i en ungsfast form, lägg på kvistar av timjan. Salta och peppra.
Stek kycklingfiléerna så att dom får lite färg. Dela sedan på fileerna, salta och peppra och fyll dem med chévre och några kvistar timjan. Lägg filéerna ovan på grönsakerna, häll över olja och vin. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Jag åt kycklingen tillsammans med kokta grönsaker.

måndag 7 januari 2013

Nystart

Det är många som har dragit igång hälsoveckor på sina bloggar så här efter jul och nyår. Bland annat Sofia och Julia. Jag känner också att det har blivit lite mycket godsaker under julhelgerna så jag hänger på och kör lite striktare med kosten utan några sötsaker januari ut (kanske med ett litet undantag på min födelsedag ; )). Sofia har för övrigt lagt upp en matlista som ni kan gå in och kika på om ni vill ha tips, själv är jag inte lika strukturerad (även om det skulle underlätta) utan jag kör lite från dag till dag, kommer att äta som jag för det mesta gör men utesluter min ätardag då jag brukar äta godis eller annat sött.

Det skrivs ofta om att man inte ska vänta tills en måndag med att börja "sitt nya liv" eller om man ska göra förändringar. Personligen gillar jag att "börja" på en måndag! Det passar mig pefekt och känns lättare än att starta mitt i veckan, kanske mitt kontrollbehov som gör sig hört ; ), hur som nu kör vi!
Några fler som hänger på?