söndag 18 mars 2012

Kokosfett

Häromdagen inhandlade jag en ny burk med kokosfett. Jag tar 1-3 matskedar som kosttillskott varje morgon. Kokosoljan har på senare tid upptäckts för alla sina goda egenskaper.



Den hjälper exempelvis till att förhindra hjärtbesvär, hjärtattacker och återförkalkning. Det är kanske det starkaste antibakteriella, antivirus och svampdödande näringsämne som du kan få utan läkarrecept (enligt den amerikanske näringsfysiologen Bruce Fife, han har skrivit flera böcker om oljan och driver ett forskningscenter där kokosoljans hälsoeffekter undersöks).



Här är några av koksoljans positiva egenskaper:

Bränner fett. Kokosoljan har liten förmåga att lagras som fett i kroppen. Ämnesomsättningen påskyndas, fettförbränningen ökar. Därför är den bra för människor som har låg ämnesomsättning i sköldkörteln.

Reglerar PH och skyddar kroppen En viktig komponent i kokosfett är kaprylsyran som har visat sig ha en ph-reglerande effekt i tarmen. Detta skapar en gynnsam miljö för de nyttiga tarmbakterierna, speciellt mjölksyrabakterierna som hjälper till att upprätthålla en sund tarmflora.
Många som har tarmbesvär och candida (svamp) i kroppen blir hjälpta av kokosfettet och det innehåller även bakteriedödande ämnen som kan motverka parasiter i kroppen.
Kokosolja innehåller också mättade fettsyran laurinsyra som har antibakteriella egenskaper och anses skydda mot bakterier och virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit.

Det sägs också att den balanserar insulinutsöndringen och skyddar levern mot alkoholskador.

Ger energi. Kokosolja bränns snabbare än annat fett och blir till energi i musklerna – och är alltså extra bra när du tränar. Ta 2-4 matskedar innan du tränar. Oljan innehåller dessutom vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Mjukgör huden. Att smörja in sig med kokosolja gör huden och bindväven mjuk och smidig samt motverkar rynkor. Fungerar extra bra vid eksem och psoriasis.

Förutom alla ovanstående fördelar är den utmärkt i sin sammansättning för matlagning av GI-rätter.


Kokosfettet kan förvaras i rumstemperatur. Det smälter vid 24 grader och då kan man använda det att smörja in hud och hår.

Använd kokosoljan till matlagning, bakning, i smoothies eller ät som kosttillskott rakt av.

1 kommentar:

  1. Visst är detta en superprodukt!! Min favorit är Holistics .. har testar runt en del.

    = )

    SvaraRadera