torsdag 14 mars 2013

Glutenfritt

Jag har ju, som jag tidigare skrivit om, stora hornomella problem. Har provat det mesta men inget som hjälper, det har blivit lite bättre med hjälp av vitaminer och bioidentiska hornomer som jag får från min läkare i England. Jag tror själv att en stor del av problemet är mina sömnsvårigheter, det vet ju alla som sovit dåligt nån gång hur mycket humöret påverkas och balansen rubbas. Jag vet ju också att sömn och PMS förrvärras genom tex socker och alkohol. Detta är inget problem för mig då det knappt ingår i min kost förutom vid enstaka tillfällen.

Nåt jag däremot inte har provat att utesluta är gluten. Jag tror att någon kan ha nämnt det för mig för länge sen men jag har inte känt mig mottaglig för det då, har känts för meckigt att utesluta det ur kosten. Ibland är det ju så att man inte är redo för olika saker av olika andledningar vid en viss tidpunkt men som sedan kommer till en när man känner sig redo, känner ni igen det?

Hur som har jag varit lite striktare med kosten nu när jag inte kunnat träna och har mestadels ätit en proteinkälla (fisk, kyckling) samt grönsaker till lunch och middag. Tycker att jag känner en viss skilland och känner mig "lättare" i kroppen. Det är inte så att jag äter jättemycket gluten i vanlig fall heller, pasta äter jag tex nästan aldrig, men jag äter bröd (älskar bröd) varje dag och ibland matvete (jag älskar matvete också), bulgur eller couscous till lunch.

När vi var i Thailand förra året mådde jag mycket bättre i kroppen och var inte så uppsvälld som jag normal är större delena av månaden, fast det är klart man mår ju alltid bättre på semester med sol, värme och vila men jag tror ändå en del också kan ha varit kosten, åt nästan aldrig bröd, pasta, ris eller andra spannmål.

Har surfat runt lite och hittat intressant information om att gluten kan förrvärra hormonella besvär. Därför tänkte jag prova att köra helt glutenfritt under en period och se om det kan hjälpa mig.
Jag gillar inte att behöva "krågla" så mycket med maten men om det skulle hjälpa mig så är det ju värt det alla gånger.

Förhoppningsvis blir jag så här pigg och glad utan gluten i mitt liv : )

15 kommentarer:

 1. Väl värt ett försök. Har ätit glutenfritt ganska lång period nu och det finns väldigt många "substitut" .. Behöver inte vara så krångligt alls. Saknar det faktiskt mer och mer sällan. Blir en vana till slut.
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl som med allt att man vänjer sig ganska fort. : )

   Radera
 2. Super fedt billede :-) Herligt...
  Glutenfri tjaaa hvorfor ikk´ ??
  Stort kram herfra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, som sagt värt ett försök ialla fall. : )

   Radera
 3. Hoppas du ska känna dig bättre snart, utan gluten. =) När slutade du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte slutat helt ännu, bara dragit ner men jag ska sluta helt efter påsk och prova köra strikt i tre veckor och se om jag känner någon skillnad..

   Radera
 4. Glutenfri har jag varit i två månader. Kör paleo. Mår toppen!! Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig Bild! Jag mår verkligen toppen (he he säger jag som ligger sjuk) av att skippa bröd, pasta, ris och potatis och sådant. Piggare och gladare... nja vad gäller det sista så var jag nog rätt glad innan också.

  Hoppas det blir bra för dig att slippa gluten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du mår toppen. : ) Det är många som mår bättre utan gluten i kroppen.

   Radera
 6. Jag vet precis vad du menar med det där "att känna sig redo". Hoppas att det kommer funka för dig att utesluta gluten! Idag behöver det ju inte vara så svårt heller, men precis som för dig skulle det här med bröd vara jobbigast för mig. Jag älskar bröd. Och visst, det finns flera glutenfria varianter som är goda också, men just bröd är svårt att få till riktigt bra utan gluten i (sen har jag ju inte testat överdrivet mycket, eftersom jag inte äter glutenfri kost).

  Tråkigt att du fortfarande inte kan träna. Hoppas att det bättrar sig till nästa vecka. Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vore ju toppen om det funkar! Trist att dras med det där eländet. Håller tummarna!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Hoppas det hjälper o äta glutenfritt. jag är glutenallergiker och det är inte svårt att utesluta. lycka till! :)

  SvaraRadera
 9. Jag vet inte om du provat, men för mig hjälpte Chlorella väldigt väldigt mycket. Har alltid haft svåra problem med pms, både kroppsliga och psykiska, men de har minskat rejält sedan jag börjat äta Chlorella. Kanske inte fungerar för alla, men kan vara värt att testa :) Googla lite på det vettja!

  Hoppas allt löser sig till det bästa!

  Mvh Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska googla lite och se om det kan vara nåt för mig... : )

   Radera