tisdag 28 maj 2013

Att underskatta sig själv

I lördags sprang jag för andra gången på flera månader. Blev intervaller på löppbandet efter att jag kört lite styrke i form av rygg och axlar. Otroligt skönt att få svettas rejält!

Varje gång jag ska köra intervaller så går jag ut lite försiktigt för att jag inte tror att jag ska orka annars. Kanske klokt men samtidigt känns det som att jag fegar lite väl mycket för när jag sedan lägger på mer och mer för varje intervall så är jag fortfarande inte så jättetrött när jag är klar. Sist jag körde intervallträning innan jag blev skadad så lovade jag mig själv att gå ut hårdare nästa gång. Sen tvingades jag ju vila och nu när jag skulle köra i lördags så ville jag inte gå ut för hårt eftersom inte tränat nån konditionsträning på länge. Dock hade jag pallat lite till så nu bestämmer jag mig för att nästa gång slutar jag med att underskatta mig själv och kör lite hårdare. Punkt.

21 kommentarer:

 1. Känner igen det där, när jag tog pb på 5 km förra veckan gick jag in med inställningen att jag kunde, och visst, det gjorde jag... och många gånger förvånar man sig själv... man kan, bara man vill och oftast mer än vad man tror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att komma ihåg det!!

   Radera
 2. Helt rätt, inställningen är så viktig!

  SvaraRadera
 3. Bra där, jag brukar tänka att det är bättre att ta us sig för mycket till en början och kanske inte orka alla intevaller, än att känna att man kunde ha pressat sig lite mer.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska prova din teori nästa gång. : )
   Kram

   Radera
 4. Jag känner igen det där... Varför tror man inte på sig själv?!
  Nu får vi skärpa oss! ;-))

  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, skärpning från och med nu!!!
   Kram

   Radera
 5. Jag kan vara sådär att jag fegar när jag inte har något som trycker på. Bra inlägg! Ut ur bekvämlighetszoonen med oss :)

  SvaraRadera
 6. Jag kommer så att tänka på de här orden inkommande lördag i Stockholm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, om vi inte ska ut med båten ska jag försöka komma och heja! : )

   Radera
 7. Åh det är precis så för mig med!! Nästa gång lovar jag att ta i till max från start :D

  SvaraRadera
 8. ja. gör det! :) testa iaf

  SvaraRadera
 9. Helt rätt. Men det är svårt att pusha sig själv sådär riktigt hårt som man vill. jag är också en fegis vad gäller sånt där. Men jäklar vad skönt det är när man känner att man vågat :D

  Blev det någon båttur i helgen?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr blev det ingen båttur. På lördag öste regnet ner. Söndag var kanonväder men då hade vi redan andra planer (bland annat lägenhetsvisningar).
   Kram

   Radera
  2. Åh, vad spännande med lägenhetsvisningar :) Har ni hittat något ni gillar än? :)
   Kram

   Radera
  3. Ja vi har budat på två men den ena blev för dyr och den andra stannade vi eftersom vi inte tyckte att den var värd mer. Just nu budar vi också på en så vi får se hur det går...
   Jag är lite mer kränsen än vad min sambo är, dessutom har vi ett maxpris vad vi kan betala så det är inte jättelätt. : )
   Kram

   Radera