onsdag 12 juni 2013

Det italienska köket

När jag är på en kortare semester så äter jag vad jag känner för oavsett vad det är. Är jag däremot borta en längre tid så är jag lite noggrannare med vad jag stoppar i mig. Detta dels för att jag har lätt för att gå upp i vikt men svårt att för att gå ner och dels för att jag mår bättre i både kropp och själ när jag äter ren, hälsosam mat.

Eftersom detta var en weekend resa så njöt jag alltså till fullo av både pizza, pasta och bröd. : )
Hade rätt så höga förväntningar på den italienska maten och fick uppleva några riktiga smaksensationer samtidigt som jag också fick uppleva några riktiga bottennapp.

Första middagen och första lunchen hamnade vi på riktiga turisthak där maten inte smakade bättre än ett halvfabrikat direkt taget från frysdisken. En besvikelse eftersom jag tycker att maten är en stor del av reseupplevelsen. Resterande måltider smakade däremot fantastiskt så det vägde upp det hela. : ) Vi googlade ställen till middagen och blev inte besvikna.

Blev inte så många matbilder, jag hade fullt upp av att njuta. ; )En av de sämre måltiderna

Fantastiskt god pizza

Och en ljuvlig efterrätt

3 kommentarer:

 1. Är så sugen att åka till Italien bara för att äta! Efter att ha läst boken "Eat, pray & love" så har jag en längtan att göra samma resa hon gjorde, till alla tre länderna! (Italien, Indien & Indonesien).
  =)

  SvaraRadera
 2. Hade lyckan att få äta världens godaste pizza i Rom. Kommer nog dess värre aldrig hitta tillbaka till den restaurangen igen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Brukar vara så när man hamnar på turist-stråken. Det är en av dom bästa grejerna jag lärt mig av att resa, bort från turistområdena och du hittar dom bästa ställena. :)

  Men bilderna ser iallafall fantastiska ut. Ser ut som en grym resa och jag längtar nästan tillbaka till Rom. :)

  SvaraRadera