tisdag 11 juni 2013

Underbara Rom

Som sagt så gillade jag verkligen Rom jättemycket, såå mysigt! Alla pampiga byggnader med dess historia, alla gamla gräder med kullerstensgator och gamla byggnader,små kyrkor, alla mysiga piazzor, restauranger och caféer, ja hela atmosfären vara bara underbar! Det mysigaste var bara att strosa omkring, njuta och drömma sig tillbaka i tiden.

Eftersom det finns så otroligt mycket att se riktade vi in oss på att bara gå in i Colusseum samt Vatikanen. Dock så blev det bara Colusseum av de två eftersom vi skulle ha fått stå i kö för Vatikanen i flera timmar. Colusseum var riktigt mäktigt. Vi gick även in i Palatinen. Förutom detta såg vi bland annat Pantheon, Fontana di Trevi, Peterskyrkan, Spanska trappan, Forum Romanum, Piazza Venecia och Gianicolo höjden med dess fantastiska utsikt över staden. Vi hann även besökte området Trastevere som ligger på andra sidan Tibernfloden i Rom och anses tillhöra den historiska delen av stan.

Allt var tillgängligt på gångavstånd och som jag tidigare skrev blev det vädligt många kilometer per dag(nästan flera mil). Vädret var toppen och man kunde sitta ute med linne hela kvällen utan att frysa.

Vi hann mycket på 2½ dag utan att behöva stressa det minsta.

Här kommer lite bilder men det är svårt att fånga finheten på bild, det måste upplevas live.


9 kommentarer:

 1. Härliga foton!
  Och Rom vill jag väldigt gärna åka till. Nångång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska göra. Jag har länge velat åka dit och jag blev verkligen inte besviken. : )

   Radera
 2. Maffigt !! Vill också se Rom snart ..
  :)

  SvaraRadera
 3. Men åh så underbart, massa fina bilder, och fina bilder på dig med :). Ser riktigt fint ut. Måste nog åka dit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! : ) Det tycker jag att du ska göra! : )

   Radera
 4. Vad kul att du delar med dig av bilder från resan! Jag har Rom som ett av mina drömresemål just nu men min sambo är lite svårövertalad. Måste börja lobba för det igen... Njut!

  SvaraRadera