söndag 12 maj 2013

Yin yoga

Yogashala Stockholm där jag tränar yoga finns mest ashtanga yoga men även några enstaka hathayoga pass på schemat. Ibland har dom dock temaklasser. I går hade de en två timmars yin yoga klass som jag gick på. Jag har ganska nyligt upptäckt yin yogan som ett bra komplement till den dynamiska ashtangayogan samt annan träning och kört några pass hemma från youtube.

Beskrivning av yin yoga tagen från Yogashalas hemsida:

'I Yin Yoga är det bindväven som stimuleras och töjs, kroppen och rummet ska vara normaltempererat. Vi stannar 5-10 min i varje rörelse, så att en töjning av vår bindväv kan ske skonsamt.
En träning som skapar ökad medvetenhet och lugn. Bindväven finns i hela kroppen och håller samman samtliga organ och muskler. Många av oss har av olika anledningar en tight bindväv på vissa ställen, och då kan detta hindra oss i vår vanliga träning, även om muskler stärks och förlängs.'

En utmaning är att man stannar så länge i varje position. För några år sedan hade jag nog blivit jätterastlös och bara velat att passet skulle vara över men nu tycker jag att det är skönt och framförallt när jag vet hur bra det känns i kroppen efter passet.

8 kommentarer:

 1. Låter riktigt bra. Jag måste verkligen få in det där första yogapasset snart =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska, yoga är fantastiskt för kropp och själ!

   Radera
 2. Låter alldeles ljuvligt ju.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Japp. Yin är en utmaning av annat slag. Just "att vara i" kan vara en utmaning för oss handlingskraftiga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! :) men ju mer man yogar desto mer kommer man ifrån den där rastlösheten....

   Radera
 4. Det låter riktigt skönt. Jag har inte testat den varianten. Börjar dock bli lite sugen på att gå en riktig kurs. Visst hade du gått en? Var du nöjd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går fortfarande en kurs, inne på 3:e terminen nu. Jag går på ashtanga yoga, om det är den yogan du tänkt dig tycker jag absolut att du ska gå en kurs. Jag yogar på yogashala Stockholm och är mycket nöjd med kurserna/lärarna. Vilken yoga är du sugen på?

   Radera