onsdag 3 april 2013

Eritriansk mat

Igår träffade jag upp mina fina kompisar för att käka och prata om livet. Vi gick till en eritriansk restaurang som heter Jébena och ligger nere i rådhusets tunnelbana. Har ätit eritriansk mat en gång tidigare för länge sedan. Väldigt gott och spännande smaker!

Vi valde alla en mixad tallrik med flera olika rätter (kött, kyckling, vegetariskt, spenat, ägg, sallad m.m) som serveras på ett speciellt bröd. Man får även bröd till vid sidan om som man använder för att plocka upp maten, man får inga bestick utan maten äts med händerna. Blev lite kladdigt för oss rookies. : )Har ni testat eritriansk mat?

16 kommentarer:

 1. jag har ätit eritreansk mat i eritrea några gånger, vad jag minns så var det ganska starkt och mycket såser. alltid bra att variera kosten och inte bara gå till ställen med oxfilé... suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är roligt att prova nya maträtter och smaker. : )

   Radera
 2. Oj, detta har jag missat. Ser spännande ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var gott! Och kul att prova nya saker. : )

   Radera
 3. Spännande med nya smaker!
  Tråkigt nog så rymmer vår mini-stad endast en uppsjö av pizzerior och a la cart restauranger! Finns en sån där vagn på torget som säljer kinamat så det är ju ett plus! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det. Man får vara glad för det lilla... ; )Brukar vara så i småstäder, jag kommer från Piteå och där finns inte heller mycket att välja på....

   Radera
 4. Mm ser jättegott ut. Spännande med ny mat. Jag är väldigt dålig på att testa mat från andra länder faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att testa nya rätter och smaker. : )

   Radera
 5. Vad spännande!! Har aldrig testat men skulle gärna göra. Älskar testa nytt, nya kryddor & smakkombinationer. Det är det som är det bästa när man reser ..
  Lika då man besöker större städer med mer utbud.
  Ser gott ut!!
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, håller med, en viktig del av resandet. : )

   Radera
 6. Har aldrig testat, ser spännande ut.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh, det låter spännande! Jag älskar att testa nya smaker. Så det vill jag gärna testa, hade aldrig hört talat om eritriansk mat förut. var kommer det ifrån?

  Förresten, bönpastan du hade köpt. Har du smakat den än och vad gjorde till den isåfall? Vill gärna ha en recension sen vilken sort du gillade bäst o så.

  Hoppas du haft en fin dag! :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är roligt med nya smaker. Kommer från Eritrea, Afrika. Påminnde aningens om indisk mat.

   Jag har smakat två av pastorna, den gröna och vita. Dom var ok tycker jag. Hyfsat lik vanlig pasta, kanske lite mindre smak men kan även bero på att jag glömde att salta dem. Och så åt jag dem utan sås, är nog godare med en pastasås... Lite klibbigare än vanlig pasta är de i konsistensen.

   Kram

   Radera