onsdag 10 april 2013

Löparskola

Det finns en kvinna på mitt jobb som är löpare, orienterare samt längdskidåkare och som tidigare har tävlat på elitnivå. Hon kommer nu att hålla i en löparskola á tre gånger för de av personalen som är intresserade. Första gången var i går och jag hakade på trots att jag inte kan springa just nu (benen är mycket bättre men lika bra att vänta lite till med löpning).
Löparskolan är gjord både för nybörjare och för mer erfarna löpare. Lektionen började med en teroidel där hon berättade lite om sig själv, sedan gick hon bland annat igenom lite basic information såsom hur man kommer igång, utrustning samt vad man ska tänka på för att få kontinuitet i träningen och tycka att det är roligt att springa till lite mer på djupet om vilka pass som är lämpliga för nybörjare respektive fortsättare.


Lektionen avslutades med uppvärming i form av jogg och sedan ett pass där hon gick igenom ett antal övningar (olika hopp, gå på utsidan/insidan av fötterna osv) för att få rätt löpsteg. Jag följde med och kollade på när de andra hoppade och hade sig. : )

Hon rekommenderade att man kör ett pass med sådana övningar en gång i veckan som komplement till löpningen.

Ser fram emot att bli helt bra i benet så att jag kan börja öva och jag hoppas att detta kan ge mig nåt för jag har definitivt fel stil/teknik när jag springer. Dels så sätter jag  i hälen först istället för tån som man sig bör och så blir det lätt att jag springer med tung framåtlutat kropp istället för bak med höfterna som sig också bör. Kul att lära sig lite mer om teknik!

11 kommentarer:

 1. Förra året gick jag en löparskola som Friskis & Svettis hade. Var jättekul att springa så i grupp, man lärde sig bra tekning mm.
  =)

  SvaraRadera
 2. Men ska verkligen TÅN i först?
  Att man kan springa mer på framfoten/mellanfoten förstår jag, men tån...? Där ser man. Jag är ju bara en motionär. :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller tån och tån, kanske inte bokstavligt men framfoten ialla fall och tån sitter ju där så det var min tolkning. : )
   Jag förstår inte hur det ska gå till, när jag sprang tabataintervaller med min pt tjatade hon om att jag skulle sätta ner tån (framfoten, hihi) först men det gick inte alls. Antar att det bara är att lära om och lära rätt. : )

   Radera
 3. Låter ju ganska spännande att få hjälp från ngn som verkligen kan det!

  puss

  SvaraRadera
 4. Gud så kul !! Härligt =)

  SvaraRadera
 5. Men så roligt, vad är det för ett bra ställe du arbetar på?

  SvaraRadera
 6. Åh, vad roligt! Det skulle jag också vilja gå på. Kan tänka mig att det handlar om så mycket mer teknik än man tror. Kanske skulle vara bra för mig att ändra löpsteget också, så kanske knäna skulle må bättre...

  Kul att du kan vara med fastän du inte kan springa riktigt än. Alltid lär man sig nåt :)

  Verkar verkligen vara fokus på hälsan på din arbetsplats :)

  Ha en fin dag!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh så roligt att få vara med på en löparskola!

  SvaraRadera
 8. Kan man söka jobb där hos dej? ;)

  Är förresten jätteglad att jag kollade upp vem som prenumererar på min blogg - där var ju du! Nu är med på min Bloglovin'-lista, för jag vill inte missa något inlägg, gillar det du skriver. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja varför inte?! : )
   Tack! Kram

   Radera