fredag 5 april 2013

Tillbaka till ruta 1

En glad nyhet medan jag har vilat från träning är att SATS medborgarplatsen ändrat sina öppentider från 06.30 till 06.00. Det var på tiden, halv sju är lite väl sent om man börjar jobba klockan 8.00. Nu har jag i och för sig flextid men jag tycker ändå det är skönt att vara på jobbet tidigt.

Så i morse hängde jag på låste klockan 06.00. Blev premiär för första benpasset på gymmet. Tog det ganska lugnt och lastade inte på överdrivet med vikt.

Känner mig svag, otränad och sladdrig i kroppen efter min ofrivilliga vila. Jag som gick till PT för att jag ville komma vidare ett steg längre och så blev det nästan tvärtom.
Aja, blir inte bättre för att jag ältar eller grämer mig, nu är jag i alla fall tillbaka på banan och det är bara att fortsätta att kämpa och se till att lyssna på min kropp. Jag vet att den (kroppen alltså) till motvikt från all hård träning också behöver det mjuka, lugna såsom exempelvis yin yoga. Ofta är det tyvärr det lugna, mjuka som kommer i andra hand eller ryker om inte tiden finns. Från och med nu är det balans som gäller!
Jag pratade om just det med min fantastiska"healerska" igår - gäller att hitta balansen mellan yin och yang annars mår min kropp inte bra och protesterar därefter och så tvingas jag kanske vila länge som jag nu fått göra. Lätt att glömma bort när kroppen mår bra och är frisk och sen står man där och tänker "jag skulle ha"...


Inte speciellt bra bild från morgonens träning men jag är på gymmet för att träna, inte för att fota och orkar därför inte lägga ner massa tid på att få en bra bild. : )

Trevlig fredag på er!

15 kommentarer:

 1. Balans är mitt favvo-ord! Sen är jag våg med ;)
  Och det är viktigt att få balans i allt. Inte alltid lätt dock.
  Skönt att du är på gymmet igen, ta det lugnt bara och jag hoppas verkligen att det går bra!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Balans är a och o men ibland inte lätt som du skriver.

   Radera
 2. Skönt att du är på g igen och även om det inte känns så just nu så är du snart tillbaka där du var innan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så, tack för peppande ord. : ) Kram

   Radera
 3. Har du några tips på yin-yoga? Jag har läst om det och blivit lite sugen och tänkt att det kanske t.o.m. går att göra hemma? Jag är stel som en pinne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nyss "hittat" yin-yogan så har tyvärr inte så mycket tips. Jag har sökt på youtube för pass och hittat den del.

   Radera
 4. Skönt att du är igång igen. Sakta men säkert är du tillbaka, promise. Ska du köra med PT igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag det känns underbart att träna igen. Nja, ingen PT nu ialla fall men kanske i framtiden.

   Radera
 5. Åh. Perfekt =) Dom har faktiskt bytt tider här på Lidingö också, så det kanske är något dom gjort på alla SATS-anläggningar. Kraam

  SvaraRadera
 6. Haha, va? Är du inte där för att fota? ;-) Kul med bättre öppettider iaf, önskar att Friskis tog efter...
  Sv: Vad har du för tatueringar då? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä jag är ju inte det. ; )
   Jag har en hottuna fisk på ankeln som jag gjorde när jag var 18. och så har jag en tribal i svanken som jag gjorde när jag var runt 20-årsåldern. Den skulle jag vilja göra om men den är rätt så stor så det kan bli svårt. Sen har jag en text på handleden där det står yatha-bhuta som betyder as it is. : )

   Radera
 7. Skönt att komma tillbaka igen! Du kommer att snart vara på banan igen! ;-)
  Det där med Glossybox tycker jag själv är värt 13O:-. Jag älskar skönhetsgrejjer och man kan ju bara prova en box om man vill... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är roligt med skönhetsgrejer! Kan aldrig få för mycket av. ; )

   Radera
 8. Gött med nya öppetider! Jag tränar på St Eriksbron på mornarna men skulle också vilja att de öppnade 06.00 och inte 06.30.

  Att det är tungt efter en tids vila är givet. Du är säkert snart på G igen. Lycka till och ta det varsamt fram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 06.30 är i senaste laget.

   Tack! : )

   Radera