onsdag 5 december 2012

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Denna kycklingrätt har jag gjort vid några tillfällen och den tål att göras igen. ; ) Riktigt god.

4 st kycklingfiléer
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
salt & peppar
haricot verts

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med creme fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och stö över ost. Gratinera i 20-25 min. Koka haricots verts och servera med gratängen.


3 kommentarer:

  1. Det där lät riktigt gott!! :-)

    SvaraRadera
  2. Mums, ser jättegott ut!! Jag har också gjort den några gånger..
    Gratänger är så smidigt!
    :)

    SvaraRadera
  3. =) Det där såg riktigt gott ut. Kycklingälskare som jag är måste testa =)

    SvaraRadera