tisdag 26 februari 2013

Benuppdatering, yoga och överkroppsträning

Har inte blivit så mycket träning för mig senaste veckan eftersom benen inte har blivit bättre. Jag vilar benen och har inte ens promenerat till och från jobbet som jag normalt brukar göra. Var hos läkaren i fredags men det gav mig inte speciellt mycket. Han sa att jag skulle gå hem och googla kronisk kompartmentsyndrom, köra en iprenkur på 1-2 veckor och komma tillbaka om det inte blivit bättre efter den tiden. Ha! Läkarvården i Sverige...say no more...

Nu kör jag ialla fall en iprenkur, vilar och hoppas på någon förbättring. Men om det är benhinnorna så kan det ju ta ett tag att läka.... Det svåra är att veta vad man kan och inte kan göra eftersom jag inte vet vad det är, som t ex yoga - kanske är bra samtidigt vet jag ju inte det eftersom jag inte vet vad det är - vill ju inte förvärra något....Jag var ialla fall på yogan igår och det kändes OK men jag tog det lugnare än vanligt; gjorde inga hopp och gick inte lika djupt i vissa övningarna som jag brukar. Har även fått ont i höfterna, min yogalärare trodde att det är höfterna som är grundproblemet, jag har haft problem med dom förut men det var längesen nu.

Saknar den svettiga träningen och endorfinerna men satsar på överkroppsträning och stillsammare yoga denna vecka. Någon som vet någon bra sajt med lugnare yoga som man kan köra hemma?

Imorse var det ryggen, axlarna och magen som fick jobba, följt av en lång stund i bastun, tänker att det är bra för min stela onda kropp. Funderar även på att försöka boka in mig på en skön massage eller liknande känns som att kroppen skriker efter det....

8 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att du inte blivit bättre .. Vet precis hur det känns.
  Faktiskt så är snabba promenader sämre än jogging för mig. Lika med övningar där man går sida-sida & vridningar ex sumban.. ajaj.
  Men step-up funkar. Igår på cirkeln hoppade vi hopprep, känns lite och jag gjorde boxjump .. inte bra. Man får lära sig hitta de övningar som funkar.
  FAST jag är mycket bättre än i höstas så kanske det någon gång ska bli bra. Om en vecka vet jag lite mer om Laserbehandlingen !! Och faktiskt får jag ganska ont efter ett yogapass.
  Krya krya ..
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det är inte roligt! Man tycker att step-up borde vara dåligt för benen, skönt ialla fall att det är vissa grejor som funkar.

   Radera
 2. Sjukvården är verkligen ett "under".. Och inte på ett bra sätt. :-P
  Håller tummarna för dig.

  Kram M

  SvaraRadera
 3. en massage är nog en bra idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu har jag bokat in mig på en ayurveda massage. Längtar!

   Radera
 4. Åh, det är verkligen tufft att inte veta vad det är. Som du säger, det är svårt att veta vad man kan tillåta sig, eftersom man inte vill förvärra någonting. Men massage kan ju vara värt att testa och den där bastun efter träningen är nog inte så tokig den heller. Hoppas att du blir bättre snart. Kryakrya!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att det är på rätt väg tycker jag. Hoppas hoppas!

   Radera