tisdag 19 februari 2013

Ont det gör ont

God morgon!

Yogan igår gick sådär, jag var tyvärr tvungen att ta det jättelugnt. Jag har nämligen haft ont i vaderna sedan förra veckan och jag kände av det mycket igår. Första gången jag kände det var i fredags när jag tränade ben och skulle göra benböj, kunde knappt gå ner hela vägen eftersom det gjorde så ont. Sedan dess har jag haft ont. Förut har jag haft problem med benhinnorna men detta är en annan smärta på andra ställen. Det värker hela tiden i lederna (även när jag ligger ner och vilar) sedan gör det extra ont när jag sätter mig och reser mig. Har haft stödstrumpor på mig igår och idag och det hjälper lite.

Jag undrar vad det kan vara; överansträngning? åderbråck? Är det någon annan som har liknande erfarenhet? Jag får vänta lite och se om det går över, ibland tycker jag att man kan få konstiga åkommor som sedan försvinner av sig självt.

Jag som har PT idag, men i värsta fall får vi köra överkroppen....


Det blev en lång savasana för mig igår

12 kommentarer:

 1. Oj, det lät konstigt. Jag känner inte igen problemet, så jag har ingen aning om vad det kan vara.. Hoppas att det blir bättre snart. Aldrig kul att ha ont, särskilt inte när det begränsar vardag och träning... Du får ta ta det lugnt med benen så länge.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,det hoppas jag med. Tråkigt med skador och sjukdomar, speciellt när man känner att man är inne i ett bra träningsflyt...

   Radera
 2. Usch då!! Jag har ju problem med benhinnorna, både utsida och insida vad. När jag är "övertränad" och får värk kan värken tom gå upp i höfterna !??
  Sitter/står mycket på jobbet (kontorsarb) och båda ställningarna är jobbiga. Jag har ju lite problem att jag översträcker benen, inte helt lätt att bara sluta med det ..
  Jag var hos läkare för att kolla ev artros / reumatiskt men allt såg bra ut.
  Har du överansträngt dig !?? Får man väl inflammation har jag märkt att det är svårt att bli av med den. Jag körde tyvärr på fast jag hade ont i somras och får fortfarande lida för det .. :(.
  Var försiktig så det blir bra... Och tar det tid testa en Iprenkur.
  Hoppas det släpper snart!!
  Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för ditt svar! Det gjorde mig lite lugnare, är lite nojig för reumatiskt eller liknande eftersom det värker i lederna men jag har ju i och för sig haft problem med benhinnorna men då har det känts på ett annat sätt. Jag tycker inte att jag har tränat överdrivet mycket eller överansträngt mig men jag har kört intervaller två dagar i veckan och ibland crossfit och så styrke ben en dag i veckan. Tränade ju inte så mycket i höstas så det kanske har blivit för mycket på en gång.... Så himla tråkigt med skador!
   Har du också värk även vid vila?
   Kände faktiskt av höfterna igårkväll men jag har haft problem med höfterna förut också.
   Det värsta är att man (jag) blir så orolig när jag inte vet vad det är och så kan jag inte sluta tänka på att det gör ont. Ska ta det lugnt under veckan och se om det blir bättre.
   Kram

   Radera
 3. Aj, aj det lät inget vidare. Har tyvärr ingen gissning på vad det kan vara... hoppas att det inte är något långvarigt bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte kul. Hoppas verkligen att det går över snart.

   Radera
 4. Fy, det är inte kul att ha ont i kroppen :( Se till att ta det lugnt. Kanske en överansträngning. Det är lätt att dra på sig för en sån träningsperson som du ;) Hoppas det bättrar sig!

  SvaraRadera
 5. Vågar knappt gissa...
  Men det kan ju vara överansträngning. Det är väl det troligaste.

  Men det finns ju "Kompartment syndrom". Eller om du kanske fått någon liten muskelbristning. Fast i så fall borde det kanske inte kännas i båda vaderna.

  Hoppas det släpper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min kompisa har kompartment syndrom och jag tycker inte mitt problem påminner om det hon beskriver. Kanske mer troligt med överansträning, som du skriver..

   Radera
 6. Åh nej. Vad tråkigt. Hoppas det går över snabbt!

  SvaraRadera