måndag 9 april 2012

Måndagsinspiration
2 kommentarer:

 1. Hej.

  Jag vill gå ner uppskattningsvis 5 kilo (äger ingen våg). Genom åren har jag alltid startat veckodagarna med en timmes promenad innan frukost, följt av lite sit ups. Nu har jag för första gången köpt träningskort. Jag har gått på lite danspass, aerobic, gympa och lite zumba och funk. Det är superkul! Däremot får jag lätt ont i benhinnorna (?).. framsidan av underbenet, på samma sätt som man får när man har pjäxor under en veckas slalom. Hur som antar jag att jag får det för att jag inte är van vid den typer av fysisk träning, (mycket studs!) Jag får väl helt enkelt inte "gå ut så hårt". MEN mitt verkliga problem är att jag är en riktig snask-råtta! Älskar nyttig mat, all mat jag lagar och äter är väldigt nyttig. Smakmässigt föredrar jag, tur nog, de nyttigare varianterna. Men godis och sötsaker. Det jobbiga är att jag har resonerat att det varit värt att kunna äta det hela tiden, "eftersom jag ändå är så tjock". Helt knäppt, men sanningen är att jag har tänkt så. Jag är nu trött på dessa överflödskilon som hängt med i snart ETT ÅR! Jag vill nu ha MOTIVATION. Har ganska klart för mig vad jag ska äta och vad jag mår bra av. Vet också vad som fungerar för mig rent träningsmässigt (på ett ungefär) Men jag vill ha inspiration, motivation, någon som följer upp mig eller som jag kan rapportera till. Vad vet jag?!

  Svara gärna på detta om det skulle kunna gå att köra någon form av "kom-i-form-för-sommaren" ihop i denna blogg?


  Vänligen Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Julia!

   Vad kul att du tittar in på min blogg. : )

   För att börja med dina benhinnor så har jag själv problem med benhinnorna till och från. Jag skulle rekommendera att du köper ortopediska inlägg, det funkar jättebra för mig. De är inte billiga men de håller i flera år (jag är inne på mitt tredje par). Ett annat tips är att använda stödstrumpor, jag har köpt några par på apoteket som jag använder när jag springer och promenerar.

   Vad gäller mat och träning så verkar du ju ha rätt så bra koll på läget, gäller bara att du blir av med ditt sötsug och hittar den rätta motivationen.

   Jag ställer gärna upp och hjälper dig om du har lust, maila mig på hottunamarie@hotmail.com så kan vi prata vidare.

   Hälsningar,
   Marie

   Radera