måndag 1 oktober 2012

Orientalisk fliégryga

Gårdagens middag. Oreintalisk flilégryta, till det blomkålsris (min nya last ; )) med morötter och purjolök samt sallad.

500 g fläskfilé (eller skinkstek eller fläskytterfile)
1 påse santa maria orientalisk marinad
200 g färska champinjoner
1 zuccini
1 burk (100 g) vitlöksost
1-2 dl grädde
salt & peppar
ca 1 tsk sambal oelek

Strimla köttet, lägg i en plaståse med marinaden (minst 2 tim, men kan ligga över natten). Stek köttet tillsammans med marinaden. Tillsätt skivade champinjoner och zuccini i bitar. Låt puttra ca 20 min. Tillsätt ost, grädde och sambal, koka ihop. Salta och peppra.

2 kommentarer:

  1. enkelt blir ta mig tusan alltid godast! :)

    SvaraRadera
  2. men gud, det där såg sjukt gott ut!! =D

    SvaraRadera