torsdag 18 oktober 2012

Regn och hormoner

Har skön träningsvärk efter ett långt styrketräningspass igår morse, jag höll på i ungefär 1½ timme. Körde ben/rumpa, rygg och axlar. Härligt! Planen var egentligen att stryketräna 3 gånger denna vecka och dela upp kroppen i 3 omgångar men ändrade mig, det fick bli två pass eftersom jag vill hinna få in ett yogapass innan vi åker imorgon.

Annars har det inte hänt så mycket denna vecka, mycket regn och rusk, känner mig redo för solen! : ) Igår var jag och färjade fransarna och brynen och idag har jag läkartid men min läkare, Dr Marion Gluck från England (vi ses över skype). Hon hjälper mig med mina hormonella obalanser, som jag tidigare skrivit om, eftersom vården i Sverige tyvärr inte kommit så långt...

Sen ska jag packa det sista och ladda för morgondagen.

14 kommentarer:

  1. jag har träningsvärk i ENA armen idag...månne vad de beror på? bänkpress och kettlebell igår, kanske är svagare i den ena :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, skumt! Ja, kanske det är som du säger, eller nåt. ; )

      Radera
  2. Usch va tråkigt att läsa att du har det så besvärligt. Lider själv av hemskt PMS, ffa psykiskt och tycker därför det är jätteintressant. Gjorde mitt forskningsarbete på just detta, hur de kvinnliga könshormonerna påverkar ångestframkallande neurotransmittorer i hjärnan. På råttor förvisso, men det forskas iaf på det. Förhoppningsvis finns större kunskap inom några år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får vi hoppas! Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om detta senare när jag är tillbaka från min semester.

      Radera
  3. Det vore förresten jätteintressant att få höra vad din läkare säger om det, om du vill dela med dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gör jag gärna. Skriver ett inlägg senare när jag är tillbaka från semestern.

      Radera
  4. Härligt med sådan värk :) Niiice !!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är enda värken som är bra. : )

      Radera
  5. Jag brukar också färga fransar när man ska på semester. Skönt att slippa sminka sig utan att se "sjuk" ut ..
    Bra att man kan ha läkare "över gränserna" är ju viktigt att man hittar "rätt".
    Ha en härlig semester nu !! Njut av sol, värme, god mat och allt som ledighet innebär..
    =)

    SvaraRadera
  6. Hej!!! :-) läste din kommentar idag lite sent! Sorry! :-) ;-)

    Svar:


    Hej Marie! :)

    Trist att läsa att du också har hormonella problem! Jag känner till att det finns mottagning i London också som är specialiserade på detta med hormonell obalans men då jag valde att söka mig till kliniken Hormonelle har jag inte sökt upp så mkt info om den kliniken! Spännande att följa din resa senare då - och se om du kommer må bättre genom behandlingen! :)

    Ja jag tycker vårt samhälles hantering av kvinnors hälsa då det kommer till problem kopplade till just vårt hormonella system är katastrofalt! Dem gör oss ju ännu mer i obalans hormonellt med sina behandlingar! I vintras gick jag på en behandling som allmänvården skriver ut då man kommer till dem med det problem jag har och det var det som gjorde mig sängliggandes i en mkt lång period - jag var som helt orkeslös och nästan apatisk typ! :( (ingen rolig tid att tänka på!:(...).

    Jag kan rekommendera Sverker på Hormonelle! Dock är dem rätt upptagna där eftersom det är hitintills den enda kliniken i Sverige som behandlar kvinnor med naturliga hormoner! Men snart tror jag att fler kliniker måste öppna för detta är ett stort och viktigt problem för jättemånga märker jag!!!!

    /kram fr mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svaret! Vi får kämpa på och förhoppningsvis mår vi snart helt bra! : )Kram

      Radera
  7. Härligt med träningsvärk. Ha en underbar semester!

    SvaraRadera