måndag 1 april 2013

Sötpotatischips

Det blev ett pass på gymmet idag igen, fortfarande lugnt. Körde axlar och rygg. Jag kan inte sluta tjata om hur underbart det är att träna igen! : ) Har nu tränat påsken alla dagar. Inte hårt utan lugnt och försiktigt och för olika muskelgrupper samt yoga. Såå skönt! : ) Senare idag tänkte jag köra ett yin yoga pass igen, yoga är beroendeframkallande, ett bra beroende. : )

Har sett runt om på bloggar att det florerar recept på sötpotatischips. Eftersom jag älskar sötpotatis så antog jag att jag skulle gilla chipsen också. Jag blev inte besviken, riktigt goda! Däremot tog jag lite väl mycket olja så dom blev lite flottiga. Jag kommer definitivt att göra dem igen, då med lite mindre olja.
 

Om ni vill testa gör ni så här:

Skala potatisen och hyvla skivor med en osthyvel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och olja. Pensla även lite på översidan av skivorna. Strö lite flingsalt över Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 1 timma. Jag vände på skivorna efter halva tiden. Ta ut och låt svalna. Se till att ha inne dom tillräckligt länge så att dom blir knapriga. Mina största bitar hade kunnat vara inne en stund till, de var lite sega och inte lika goda som de små knapriga bitarna.

6 kommentarer:

  1. SKönt att träningen gått bra igen!! =)

    SvaraRadera
  2. Gud så spännande. Mums !! =) Älskar sötpotatis som den bara är, och ja...detta borde ju vara heaven =)

    SvaraRadera
  3. Härligt att det gått bra med träningen.
    Måste testa att göra sådana chips.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh mumsigt, smidigt också, får jag testa! :D

    Byxorna har jag köpt på gina för ett par veckor sen, bästa träningsköpet på länge ;)

    SvaraRadera
  5. Men guuuud så gott! MÅSTE testa :D
    Tack för fin kommentar inne hos mig :)

    SvaraRadera