måndag 11 mars 2013

Favorit i repris

Jag är en periodare när det kommer till frukost. Jag äter nästan alltid samma frukost varje dag vecka ut och vecka in månad ut och månad in. Sen kan det komma en period då jag byter frukost och så äter jag det i några månader/år. Förr om åren åt jag alltid gröt gjord på fiberhavregryn och linfrön med en skivad frukt eller bär i. En annan period åt jag mest äggröra eller omelett till frulle. Nuförtiden blir det  oftast två mackor (fullkornsbröd) med varierande pålägg (vanligast mandelsmör, kalkon och ost) samt ett ägg. En anledning till detta är, förutom att jag älskar bröd, att jag äter frukost när jag kommer till jobbet och då är det smidigast med mackor.

Idag är jag hemma från jobbet eftersom jag har legat sjuk sen i fredags (lika bra att ta allt på en gång när jag ändå inte kan träna, nu tvingas jag verkligen att vila helt), blev sugen på gröt så jag bröt min tradition och åt fiberhavregrynsgröt och ett ägg till frulle. Det är ju riktigt gott med gröt måste jag säga. Extra gott är det med jordnötssmör i, smakerna passar så bra ihop. : ) Förutom jordnötssmör hade jag även linfrön, hallon, grantäppelkärnor, gojibär, rostade kokos chips och en skvätt mandelmjölk i gröten, yummi!


Äter ni ofta samma frukost eller varierar ni er?

11 kommentarer:

 1. Hehe! Samma frukost. I 99 % av fallen.
  Har ätit samma nu i säkert två år. Om jag tröttnat? Nej... Inte än. :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha. Konstigt att man inte tröttnar, man skulle ju inte vilja äta samma lunch eller middag varje dag... ; )

   Radera
 2. Mm, det ser riktigt gott ut! Tråkigt att du är sjuk, typiskt. Men som sagt, det kanske är lika bra att ta allt på en gång... Tråkigt ändå, krya på dig!

  I vanliga fall (när jag jobbar/pluggar) äter jag samma frukost på vardagarna och äter ofta andra på helgerna. När jag har tid älskar jag att komponera olika frukostar och det gör inget om det tar lite tid. Men just nu när vi följer Paulúns GI-månad kör jag det som boken säger att jag ska äta. Så just nu är det väldigt stor variation på frukosten :) Perfekt tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Skönt att ha en bok som ska säga vad man ska äta så att man slipper välja. ; )

   Radera
 3. Uscha, sjukt..inte bra !! förkyld ?? Krya på dig fina du.
  Jag måste ha frukost innan jag beger mig någonstans, annars blir jag ett monster =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, förkylning men är på bättringsvägen.
   Tack snälla! : )

   Radera
 4. Spännande kombo med gröt och jsmör

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt gott! Testa vetja. : )

   Radera
 5. Äter gröt varje dag, men i olika varianter! :)

  SvaraRadera