onsdag 20 mars 2013

Crossfit och skador

Jag körde ju crossfit några gånger i höstas på Crossfit södermalm. Verkligen älskade det eftersom det är så intensivt och tufft (hatkärlek). Har ju sedan kört lite med PT sen januari och vi har kört en del Crossfit, jättekul! Däremot ha jag har funderat lite om det kan ha varit en/en av orsakerna till att jag blev skadad, det är ju rätt så intensivt och det kanske inte alla gånger är bra för kroppen....Jag kan ju aldrig veta om det var därför jag blev skadad men det är en liten tanke bara.
Igår när jag var hos min frissa så berättade hon att hon också älskade crossfit och hade kört det mycket ett tag tills hennes naprapat sa att det inte alls vara bra för hennes kropp...
Har även en kompis som inte kan köra crossfit eftersom det blir för mycket belastning för henne.

Jacob Gudiol har på sin sida, Träningslära, skrivit om en studie som gjorts gällande Crossfit som visar att skaderisken är hög. Här kan ni läsa hans inlägg.

Sen kan det ju vara så att vissa kan köra crossfit ett helt liv utan att bli skadade medan andra får problem. Jag vet faktiskt inte, men som en kompis sa; vi kanske är för gamla för att köra massa nya grejer, våra kroppar får en chock, lika bra att hålla sig till det som kroppen känner igen. ; )

4 kommentarer:

 1. Usch så trist det låter. Gillar ju denna tuffa träningsutmaning. Men det är väl bara att inse att man inte är 20 längre - tyvärr.. Iaf gällande kroppen annars trivs jag med min ålder!!

  SvaraRadera
 2. Trenden från Usa visar ju att man fått fler som söker sig till yoga, eller andra lugnar pass. Efter att de fått nog av alla skador från cross-fit.

  SvaraRadera
 3. trist om man blir skadad. jag kör en del crossfit just nu och tycker också det är skitskoj! :) hoppas jag håller mig fr skador

  SvaraRadera
 4. Jag körde ju Military Traning och min kropp fick alla möjliga stressfrakturer och annat skit. Jag tror den blev för stressad hur härligt än hjänan tyckte att det var. Tyvärr.

  SvaraRadera