måndag 18 mars 2013

Smarriga lax- och torskburgare

Igår gjorde jag lax- och torskbugare som blev jättegoda. Jag kommer helt klart att göra dessa igen. Serverade med granatsallad, sötpotatis och en röra gjord av kvarg.


Lax- och torskburgare (4 personer)
600 g lax
200 g torsk
1 röd paprika
1 röd chili
skalet från ½ citron
1 ägg
salt, svartpeppar, citronpeppar
(i originalreceptet var det även en kruka koriander men jag hatar koriander så jag skippade det)

Tärna fisken. Finhacka paprika och chili. Riv citronskalet fint. Blanda allt i en matberedare tillsammans med ägg, salt, peppar och ev. andra kryddor. Mixa snabbt ihop till en slät färs. Forma till åtta burgare. Stek på medelhög värme i lite rapsolja ca 3 min på varje sida. Strö lite flingsalt över burgarna när du steker dem.



Granatsallad
2 granatäpplen
1 rött äpple
2 passionsfrukter
1 mango
4 salladslökar
1 påse rucola
1 påse maché sallad
½ citron, saften
4 msk olivolja
salt och svartpeppar

Blanda allt i en skål. Blanda i citronsaft, olja och kryddor.


Sås:
1 burk kvarg
½ pkt fetaost
en skvätt olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Blanda allt och rör om ordentligt (mosa fetaosten med en gaffel alt. en mixer)

Receptet på burgarna och salladen hittade jag i Wellness och kommer ursprungligen från Laila's kom i form bok.

8 kommentarer:

  1. Mums så gott!! Burgare med fisk är jättegott och så mycket lättare än man tror att göra ..
    :)

    SvaraRadera
  2. Burgarna ser alldeles fantastiska ut!

    SvaraRadera
  3. Oj oj vad gott. Detta måste jag testa :) Mums !!

    SvaraRadera
  4. Gott :)

    Italien va jag oxå sugen på! Måste dit någon gång :)

    SvaraRadera