torsdag 17 januari 2013

Vattensmart

Jag dricker ganska mycket vatten under dagarna. På jobbet har jag ett glas på bordet och en plastflaska (typ ramlösa eller Vitamin Well) som jag fyller på under dagens gång. Flaskan hänger med nån vecka innan den byts ut mot en ny. Plastflaskor är ju som känt varken bra för hälsan eller miljön. Jag har länge velat införskaffa en i aluminium och nu har jag äntligen gjort det. Flaskan är av märket SIGG. Tyvärr är inte flaskan ekologisk men Sigg är aktiva i flertalet miljöprojekt, bland annat 1% for the planet. Vilket innebär att de donerar 1% av hela sin globala försäljning till organisationenes miljöarbete. Alla flaskor är fria från farliga BPA-gifter, även om det ibland står annat om dem på nätet och de tillverkas under bra förhållanden.

Jag skulle även vilja ha en till flaska att ha i träningsväskan.

9 kommentarer:

 1. Jag är alldeles för dålig på att dricka vatten, gör det enbart under träningen då ja lyckas förtränga att jag faktiskt inte gillar det;0) märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du testat att smaksätta vatten med tex. gurka eller apelsin? Blir mycket godare då.

   Radera
 2. Vad duktig du är som får i dig vatten på det sättet, klokt att ha en flaska vid sin sida. Jag är urdålig på att dricka, fast jag tränar så mkt, vilket jag självklart får lida för. Så ja, jag måste nog göra som du, köpa något snyggt att dricka ur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då kanske det känns lite lättare att du får i dig vattnet. : )

   Radera
 3. Åh snygg! :) Jag har alltid en kanna med vatten på skrivbordet på jobbet. Den ska bara vara slut när jag går hem. Haha.

  SvaraRadera
 4. Jag har ett par sigg flaskor och de är överlägsna! Så bra! Mycket bättre än plastflaskor!

  SvaraRadera
 5. Det är precis sån här vardagslyx jag suktar efter. Tack för tipset och vilken inspirerande blogg du har!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle behöva bli bättre på att dricka under dagarna, speciellt nu på vintern när gärna teet tar över. Smart med en snygg flaska då, blir lite roligare :)

  SvaraRadera
 7. gudars vilken snygg flaska :)

  SvaraRadera