torsdag 31 januari 2013

Sömnbrist

Igår körde jag med PT:n för fjärde gången. Lika kul som tidigare gånger! Vi körde ett pass för bröst och triceps, ett lugnt men TUNGT pass. Eftersom min sömn har varit usel den senaste tiden var det inte läge för något intensivt pass, kroppen skulle helt enkelt inte palla det. Vi ska försöka köra ett riktigt svett-pass nästa vecka istället.

Jag känner hur frustrerande det är med sömnproblemen, hela livet blir lidande och man får inte de resultat av träningen som man önskar. Jag skulle inte önska min allra värsta fiende (om jag hade någon) sömnproblem, det är hemskt!!
Mina hormonella problem har varit värre den senaste månaden och det är klart, sover jag inte bra så blir ju PMS:en värre också, det hänger ihop!

Jag funderar att prova akupunktur för att förbättra sömnen, är det någon som har någon erfarenhet av detta?

12 kommentarer:

 1. Härligt jobbat! Är avis på att du tränar med PT!

  På tal om akupunktur så har jag kört väldigt mkt olika typer av akupunktur pga an min svåra tinnitus. Jag har ju också väldigt svårt att sova mellanvarven eftersom det tjuter vrålhögt hela tiden och kombinationen ljud + mörker + sova är liksom inte så gynnsam.

  Därför körde jag regelbundet akupunktur tidigare. Jag måste säga att för mig räcker det inte med "vanlig" akupunktur. Jag måste ha elakupunktur. Då kopplar de el till nålarna så får jag styra hur kraftigt de ska vibrera. Min sjukgymnast kan inte ens titta när jag typ maxar styrkan så att jag är blodig på rygg och axlar efteråt. Men det är så skönt. Och just efter de stunderna är tinnitusen nästan borta. I alla fall i några minuter. Men fördelen med elakupunkturen är att jag alltid blir fullständigt utmattad och därför sover gott.

  Men om man är smärtkänslig är nog kanske elakupunktur lite läbbigt. Fast man kan ju ha låg styrka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret! Låter läskigt med elakupunkturen men kanske skönt efteråt?! Ska tänka lite på saken och kolla runt lite...

   Radera
 2. Kul med pt-träning... vem kör du med förresten? Av nyfikna skäl då vi tränar på samma ställe :) Jag PT-tränade ett tag för Andreas på Sats Medis....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tränar med Danijela Hodges. : )

   Radera
 3. Har aldrig testat akupunktur... Så tyvärr kan jag varken säga bu eller bä om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä isåfall är det svårt att veta. ; )

   Radera
 4. Usch jag lider med dig. Vet hur jobbigt det är med sömnproblem. Har inte testat akupunktur men varför inte! Eller rättare sagt inte mot sömnproblem men jag har testat då jag hade en muskelinflammation i axel och det hjälpte bra!
  Min sömbrist i vintras "lurade" jag då jag fick sån hosta med att byta "sovrum" , jag sov nere på soffan för att inte störa maken med min hemska hosta. Sov där i över en vecka, sov bra (förutom hostan då) och när jag kom tillbaka till min säng var min "icke-kunna-sova-stress" borta. Kanske är ett tips, att byta sovplats några dagar !?? FÖr det blir otroligt stressande och sätter ju sig i huvudet när man inte kan sova. Jag har dock inga hormonella eller pms-besvär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan vara något tyvärr har vi så litet just nu att vi bara har ett rum så det är lite svårt. Kan i och för sig lägga mig i soffan istället för i sängen men jag brukar inte sova så bra i soffan eftersom den är lite liten...

   Radera
 5. Uscha, låter inte alls bra :( Men du är grym som tar dig iväg ändå..kram till dig.

  SvaraRadera
 6. Hej, Nu har jag hittat till dig också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Då får jag passa mig vad jag skriver. ; )

   Radera