måndag 7 januari 2013

Nystart

Det är många som har dragit igång hälsoveckor på sina bloggar så här efter jul och nyår. Bland annat Sofia och Julia. Jag känner också att det har blivit lite mycket godsaker under julhelgerna så jag hänger på och kör lite striktare med kosten utan några sötsaker januari ut (kanske med ett litet undantag på min födelsedag ; )). Sofia har för övrigt lagt upp en matlista som ni kan gå in och kika på om ni vill ha tips, själv är jag inte lika strukturerad (även om det skulle underlätta) utan jag kör lite från dag till dag, kommer att äta som jag för det mesta gör men utesluter min ätardag då jag brukar äta godis eller annat sött.

Det skrivs ofta om att man inte ska vänta tills en måndag med att börja "sitt nya liv" eller om man ska göra förändringar. Personligen gillar jag att "börja" på en måndag! Det passar mig pefekt och känns lättare än att starta mitt i veckan, kanske mitt kontrollbehov som gör sig hört ; ), hur som nu kör vi!
Några fler som hänger på?11 kommentarer:

 1. =) Lycka till. Jag och en vän kör utan sötsaker och allt vad det innebär fram till den 20 Maj. Med undantag då någon fyller år eller man är bjuden på middag (med efterrätt osv).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite längre än mig då. Lycka till!

   Radera
 2. Det är sötsakerna som ryker nu, men i övrigt har jag inte ändrat så mycket kostmässigt, så jag håller mig borta från godiset nu. Men lycka till!!

  Och det spelar väl ingen roll när man börjar. Bara ATT man börjar. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma för mig, sötsakerna som ryker i övrigt ingen större förändring förutom ingen skräpmat som ibland slinker ner på helgen. ; )

   Radera
 3. Lycka till, brukar för det mesta äta bra. Så jag fortsätter med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Äter ungefär som vanligt men utesluter ALLT onyttigt gotte eller skräpmat. : )

   Radera
 4. Jag kommer inte köra någon"hälsovecka" på det sättet men däremot har jag fått nya kostråd av min läkare som jag kommer försöka hålla mig till. Bland annat ska jag dra ner på gluten och råa grönsaker. Men det är min utmaning den här första tid! Lycka till :)

  SvaraRadera
 5. Ja, jag är absolut på. Börjat med att utesluta sött nu i januari, för att sedan fortsätta med en striktare kost i februari då vår vardag börjar på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag tycker att det är lättare att äta bra i vardagen då man jobbar och har rutiner...

   Radera
 6. Jag kör inget uttalat, men sedan min sambo började jobba igår så kör vi inget godis/efterrätter på vardagarna (möjligen fredagar). Men ingen superstrikt diet eller så, utan mer försöka komma tillbaka till vardagen (o få bort de 2 extra kilona som satt sig efter jul ;))

  SvaraRadera