onsdag 23 januari 2013

Evil Cindy

Igår hade jag min tredje PT timma. Jag var extremt trött igår då jag sovit dålig senaste veckorna och kände mest bara för att gå hem och lägga mig efter jobbet, att jag dessutom är en morgonträningsmänniska gjorde ju inte saken bättre...Jag kom även ihåg att hon förra gången sa att vi skulle köra en wod idag vilket ju inte brukar vara det softaste man kan träna. ; )

Väl på plats så berättade hon att jag skulle köra en Evil Cindy som består av detta:

5 Pull up (jag körde med gummiband under foten)
10 Burpee
15 Wall ball

Detta kör man i 20 min så många varv man hinner. Danijela försökte pressa mig att klara 8 varv och slå henne på de 7 varv som hon hade klarat dagen innan då hon själv kört den wod:en. Jag klarade 7 varv och på åttonde varvet hann jag med alla pull ups, alla burpees och sedan tog tiden slut när jag var på wall ball (kommer inte ihåg exakt hur många jag hann men jag tror runt 7 st).

Fy vad jobbigt det var (jag var nästan trött redan efter första varvet)!!! Jag körde ju nästan ingen konditionsträning i höstas och har precis kommit igång med intervaller.... Men det var också jättekul! Har ju inte kört crossfit sedan i höstas då jag gick på Crossfit södermalm några gånger. Det är verkligen effektivt, jobbigt och roligt - allt på samma gång (även om det känns som att man ska dö under tiden, hehe).

När jag tagit igen mig en stund avslutade vi med några grymma plankor.

Såå härligt!! : )

10 kommentarer:

 1. oh vad roligt, jag gillar crossfit!

  SvaraRadera
 2. Låter ju hur grymt som helst. Crossfit är fantastiskt. 20 minuter låter långt dock. haha. Dom senaste WODs jag kört har vart typ 8 minuter. Det är helt galet hur intensivt ett sånt pass kan vara. :) Ska du fortsätta köra med PT?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag var ju trött redan efter första varvet. ; ) Sen lättade det lite i mitten för att bli aptungt igen i slutet...
   Jag har egentligen inte råd men jag bokade in ett pass nästa vecka, sen får vi se. Svårt att sluta när man väl börjat. : ) Tyvärr har jag så många andra stora kostnader just nu...

   Radera
 3. Härligt jobbat!! Visst är det en skön känsla när man tar ut sig så!! Det är det som är så grymt med ex CF .. man KAN verkligen ta ut sig för det är inte så "jättelång" tid, även om 20 min ös är väldigt tufft!!
  :)

  SvaraRadera
 4. Låter hur kul och jobbigt som helst ju!

  SvaraRadera
 5. Jag borde verkligen testa det här med crossfit. Men jag känner att jag inte riktigt har motivationen till att pressa mig till det helt själv.. Vi får väl se :) Låter så himla jobbigt, men också väldigt kul :)

  Vad är wall ball för nåt? :)

  Mycket bra jobbat, speciellt när inte peppen var på plats innan passet. Måste känts extra bra efteråt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju alltid svårare att pressa sig själv så där mycket, lättare om man går till nåt crossfit ställe och kör i grupp eller med PT.
   Det är verkligen skoj!

   Wall ball: man går ner i en djup benböj och samtidigt som man går tillbaka till sträckt ställning kastar man en medicinboll högt upp mot en markering på en vägg, den är riktigt jobbig!

   Radera