onsdag 30 maj 2012

Elefanten

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag hade klarat Bhuja pidasana på yogan och att jag denna vecka skulle få gå vidare och lägga på Kurmasana, även kallad Turtle posture eller Sköldpaddan.

I måndags var det dags. Hur gick det då? Ja, jag kan säga att jag kände mig mer som en elefant än en sköldpadda!! Tyvärr finns det ingen position som heter Elefanten...

Men det roliga med yogan är att när man gör en ny övning för första gången så tror man ibland att man aldrig någonsin kommer att klara övningen men så är ju inte fallet utan man övar och övar och till slut har man klarat det och känner sig jättestolt. Då är det dags att fortsätta kämpa med nästa övning, man blir aldrig fullärd i yoga utan man kan fortsätta att utvecklas hela livet. Sen kan det vara så att man kan ha jättelätt för en övning som någon annan kämpar med hur länge som helst och tvärtom. Alla är vi olika!


Som ni säkert redan listat ut så är det inte jag på bilden!

2 kommentarer:

 1. Håller med varenda ord; själv har jag kämpat med down dog i 12 år och hur framgångsrik jag är beror på dagsform.Undrar hur Elefanten skulle se ut. :)

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Ja varför inte .. Elefanten låter som en kul "asanas" ;).
  Kämpa på du så fixar du det säkert en vacker dag. Det är ju som du skriver helt beroende på dagsform & känslan för just den dagen. Vissa dagar klarar man mer än andra .. oavsett vad man tränar/gör.
  Det viktiga är ju ATT man gör - inte VAD man presterar.
  =)

  SvaraRadera