lördag 30 juni 2012

Hamburgers

Idag gjorde vi jättegoda hamburgare, ett recpet som vi har gjort några gånger tidigare. Det blir jättesmarrigt. Till hade vi mangosallad och skivad potatis i ugn.

Antal portioner: 4              
Hamburgare
800g köttfärs
1-2 vitlöksklyftor
2 äggulor
2 msk vispgrädde
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk tabasco
flingsalt
svartpeppar,
olivolja, till stekning
cheddarost, gärna amerikansk färdigskivad för burgare
4 hamburgerbröd, stora med sesamfrön eller vallmofrön
4 msk majonnäs
salladsblad, stora, gärna krispsallad
2 bifftomater
1 rödlök

Blanda färsen med riven vitlök, äggulor, vispgrädde, dijonsenap, tabasco, salt och svartpeppar.

Forma färsen till 4 burgare och stek/grilla dem i en het stekpanna/grillpanna i cirka 3 minuter på varje sida. (Dom blir rätt stora så man kan göra flera mindre om man önskar) Stek dem färdigt i ugnen i cirka 7–8 minuter för rosa/medium. Lägg en skiva ost ovanpå varje hamburgare låt burgarna vila lite på en tallrik medan du grillar/steker bröden.
Ringla lite olivolja på snittytorna på hamburgerbröden och salta med flingsalt innan du grillar/steker dem. Bred lite majonäs på bottenbrödet och lägg ett salladsblad ovanpå. Lägg på burgaren, skivad tomat och rödlök och bröd.

Mangosallad
1 mango, stor, mogen
2 avokado
0.5-1 mild jalepeno chili (eller spansk peppar)
1 lime, saft
2 tsk honung
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Skala och skär mangon och avokadon i tärningar.
Smaksätt med hackad chili, limesaft, honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar.


Originalreceptet kommer från Recept.nu

                   
 

1 kommentar:

  1. Det är så gott med egna hamburgare! Och just dijonsenap är en god krydda till köttfärs ..
    =)

    SvaraRadera