måndag 11 juni 2012

Mellis

Dagens mellis; en smoothie, en frukt och en näve nötter. Ett tips är att göra en smoothie hemma och ta med i en flaska eller en termos (om man inte har tillgång till kylskåp och vill hålla den kall under dagen). Jag brukar se till att alltid ha naturell youghurt, keso, kesella och nötter på jobbet plus att vi har fruktkorg. Men eftersom jag älskar smoothies av olika sorter så jag föredrar det till mellis framför vanlig naturell youghurt fast jag försöker ändå att variera mig lite från dag till dag. Jag brukar förbereda mina smoothies kvällen innan och jag använder mig av de ingredienser som finns hemma. Dagens smoothie består av detta:

½ banan
½ avokado
jordgubbar
½ burk kesella
kokosvatten med banan
proteinpulver
linfrön
lite fiberhavregryn
vatten

Smarrigt!8 kommentarer:

 1. Jag har också avocado i mina smoothies (och hellre det än banan). Många tycker det är lite konstigt, men jag tycker det fungerar perfekt. Vad kul att se att någon annan också har det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag bara mixade i en halv avokado som jag inte visste vad jag skulle göra av och det blev över förväntan. : )

   Radera
 2. Älskar smoothies! Men har aldrig testat att ha avocado i - kan det verkligen vara gott? Åh en fråga till, om du har linfrön i, kan den verkligen stå ett tag då? Blir det inte sånt där "slem" av dem så det blir lite tjockflytande? Jag har oftast bara kesella, turkisk yogurt, hallon, blåbär, en liten snutt banan och lite mineralvatten i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det ja, jag hade kesella i också, glömde att skriva det men har nu lagt till det, tack. ; )
   Ja, jag tyckte att det var gott med avocado, ialla fall i den kombinationen jag hade. Gällande slemmet så har jag inte märkt det, jag har hela linfrön och inte krossade, kan det ha nån betydelse? Däremot är den ju faktiskt lite godare när man dricker direkt men jag tycker att det är skönt att slippa böka på morgonen...

   Radera
 3. Äter näst intill smoothie till frukost varje dag bestående av kesella, 1/2 avokado, 2 bananer 1 mango, blåbär och vaniljyoghurt. Beroendeframkallande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät gott! Måste testa. Jag hade också kesella i min men glömde att skriva det (har nu lagt till det). Det som är bra med smoothie är ju att man kan variera sig i all oändlighet!

   Radera
 4. Låter som ett bra och innehållsriks mellanmål. Det ska jag testa innan eftermiddagsträningen! Som tur är har vi ett bra kök på kontoret där det går att göra i ordning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det underlättar att man kan göra iordning på jobbet. Det är ju faktiskt lite godare att dricka den direkt när den är nygjord.

   Radera