Om jag kommer hem sent och vill ha något snabbt att äta så blir det oftast ägg i en eller annan form; äggröra, omelett, stekta ägg, kokta hackade ägg med skinka och majonäs eller plättar på olika sätt. Ägg är perfekt som frukost, lunch, middag eller som mellis. Det går fort att göra, är mättande och består av massa nyttigheter. Ägg innehåller förutom protein av högsta kvalité, viktiga fettsyror samt de flesta av alla vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Hemma hos mig går det åt ungefär ett stort äggpaket varje vecka.
Idag bestod middagen av kesoplättar. De kanske inte ser så roliga ut men de blev väldigt smarriga. Till plättarna rörde jag ihop lite kesella och bär. Går även bra med turkisk eller rysk yougurt.
Grundreceptet kommer nedan, sen kan man blanda i vadhelst man känner för. Jag blandade ner lite kokosflingor denna gång, även kanel är gott att ha i.
2-3 ägg
250 g keso (liten burk)
1,5-2 msk fiberhusk
En nypa salt
2-3 ägg
250 g keso (liten burk)
1,5-2 msk fiberhusk
En nypa salt
Mixa allt med stavmixer och klicka ut i panna med smör eller olja. Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
Men så gott- ägg funkar alltid;) Kram vännen
SvaraRadera