måndag 17 december 2012

Grönkålschips

Så var det måndag igen, jag startade veckan på gymmet, ben och axlar stod på schemat. Bästa starten på veckan. : )

Igår testade jag att göra grönkålschips, det blev riktigt gott, begärligt på nåt sätt och när dom var slut ville jag ha mera. Tyckte jag. Det fanns andra som inte gillade dem lika mycket och knaprade riktigt chips istället. Smaken är olika.....

Det pratas ju mycket om grönkål just nu och hur nyttigt det är, det är rikt på både järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein.

Jag penslade grönkålen med rapsolja, pressade över lite citron och kryddade med chilipulver. In i ugnen 200-250 grader i ca 10 minuter. Man får hålla koll, jag gjorde en sats i lördags som blev totalt brända, ena sekunden var de inte alls klara för att nästa vara brända. Samtidigt ska dom ju vara knapriga så man får inte ta ut de för tidigt.



11 kommentarer:

  1. Men visst är det gott med grönkålschips?? Men som sagt, suuuuperlätt att bränna, jag har förstört ett antal plåtar genom att inte ha haft stenkoll på ugnen...

    SvaraRadera
  2. jag läste faktiskt om grönkålschips igår och vart sugen att testa det! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, jag kunde inte få nog! Fast min sambo tyckte att dom var vidriga. : )

      Radera
  3. Oj, det var något nytt. Spännande =)

    SvaraRadera
  4. jag måste verkligen prova det där, grönkål som ska vara så nyttigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja gör det, ett perfekt sätt att få i sig alla nyttigheter. : )

      Radera
  5. Blev de inte sega? Testade wokka grönkål men det blev bara segt och trådigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, men det gäller att man har inne de tillräckligt länge. Det var några få som var lite mjuka och kunde ha varit inne länge. Det är en hårfin gräns då det är lätt att bränna dom så man får hålla koll.

      Radera
  6. Har läst om dom där lite överallt. Vet inte om jag ätit grönkål nån gång, men det ser himla spännande ut. :)

    SvaraRadera