torsdag 26 april 2012

Lammfärsgratäng med getost

För några månader sen bjöd jag några släktingar till mig på lammfärsgratäng med getost. Den blev otroligt uppskattad och jag gillade den skarpt även jag. Idag gjorde jag den igen och den var ännu godare än vad jag minns! Jag är svag för getost, och alla andra ostar för den delen....


Om ni vill testa denna gratäng så kommer receptet här:

2 st aubergine
500 gram lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
1,5 dl vatten
1 tsk torkad timjan
200 gram chévre
2 dl créme fraiche



Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär auberginer i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur 30 min. Stek lammfärsen och löken i oljan tills färsen fått färg. Pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré. Salta och peppra. Stek en liten stund och tillsätt vatten och timjan. Koka 5 minuter. 
3.Mosa ihop osten med creme fraiche
4. Skölj av aubergineskivorna och klappa torra med hushållspapper. Varva sås och aubergineskivor och bred ut ostmassan ovanpå. 
5. Gratinera 25 minuter i mitten av ugnen. Servera med en stor sallad.






Receptet kommer från Tasteline

1 kommentar:

  1. Åhhhh SÅ gott !! Just lamm & getost är underbart ihop .. likaså getost & rödbetor ..

    =)

    SvaraRadera