Om ni vill testa denna gratäng så kommer receptet här:
2 st aubergine
500 gram lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
1,5 dl vatten
1 tsk torkad timjan
200 gram chévre
2 dl créme fraiche
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Skär auberginer i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur 30 min. Stek lammfärsen och löken i oljan tills färsen fått färg. Pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré. Salta och peppra. Stek en liten stund och tillsätt vatten och timjan. Koka 5 minuter.
3.Mosa ihop osten med creme fraiche
4. Skölj av aubergineskivorna och klappa torra med hushållspapper. Varva sås och aubergineskivor och bred ut ostmassan ovanpå.
5. Gratinera 25 minuter i mitten av ugnen. Servera med en stor sallad.
Receptet kommer från Tasteline
Åhhhh SÅ gott !! Just lamm & getost är underbart ihop .. likaså getost & rödbetor ..
SvaraRadera=)