Häromdagen inhandlade jag supermüsli och chiafrön.
Chiafrön kommer ursprungligen från Mexico och har använts sedan långt tillbaka av Aztekerna. De är fyllda med nyttigheter. 2 tsk av fröna innehåller mer Omega-3 än 1 laxfilé, kalk motsvarandes flera glas mjölk, 3 gånger mer järn än i spenat och 3 gånger mer antioxidanter än blåbär. De är dessutom fyllda med vitaminer och mineraler och är helt glutenfria. Vad kan man använda de till? Strö dem över sallad, i gröt, i müsli, i/på bröd, i smoothies, i yoghurt eller använd din fantasi.
Igår gjorde jag en jättegod typ av chokladpudding med bla. chiafrön. Supergod.
Här kommer receptet:
ca 200 gram silkestofu
2,5 msk kakao
1 banan
2 msk sukrin melis
lite flytande honung
2 msk chia frön
Mixa tofu med kakao, banan, sukrin melis och honung till en slät massa. Tillsätt därefter chiafrönen och ställ i kylen en stund.
Det blev en nyttig efterrätt helt i min smak.
Originalreceptet hittade jag på Annie´s blogg.
Den vill jag gärna smaka på när jag kommer förbi på fika;) Kram
SvaraRaderaJa det ska du, bara du kommer! : )
Raderamums det lät gott
SvaraRaderadet var det
RaderaÅh vad intressant, såna frön måste jag ju testa!!
SvaraRaderaja du får göra det, dom sägs ju som sagt vara fulla av nyttigheter.
Radera