Ingredienser:
ca 2 dl fibrex
4 dl pofiber
1 dl sesamfrö eller jordnötssmör
4 tsk bakpuler
1 tsk havssalt
2 tsk fiberhusk
3 dl kesella
2 dl keso
2 ägg
2 äggvitor
1,5-2 dl vatten
Sätt ugnen på 165 grader
Mixa fibrex, sesamfrö eller jordnötssmör och pofiber i en matberedare till ett grovt mjöl. Blanda de torra ingredienserna i en skål; fibermixen, fiberhusk, salt och bakpulver.
Mixa kesella och keso till en slät massa och blanda sedan samman massan med uppvispade ägg och vatten. Häll i kesellablandingen i skålen med de torra ingredienserna, blanda noga och smaksätt med önskade ingredienser.
Tips på smaksättning:
Soltorkade tomater och färsk basilika
Linfrö och brödkryddor
Forma två limpor eller frallor av degen och grädda ca 60 min i ugnen
Jag är ju egentligen en mackoman men har inte vågat testa att baka något bröd utan mjöl. Är rädd för att både bli besviken och att få tillbaka suget efter "vanliga" mackor!
SvaraRaderaDet är ju för j*kla gott med mackor! Mandelbrödet tycker jag är gott, tom. min kille gillade det som inte brukar gilla mina nyttiga alternativ så det är ett bra tecken. Fast det slår ju inte "riktigt" bröd.
RaderaBra tips .. alltid kul med nytt. Jag testade göra bröd med halloumi igår, gott att äta som det är och passar ju nu när jag ska iväg och tälta.
SvaraRaderaGillar när det är frön i så man får lite tuggmotstånd.
Har du testat detta: (det smakar verkligen BRÖD) http://mariasfavoriter.blogg.se/2012/february/notfrobrod.html
Gjorde även Foccacia för ett tag sen som jag tyckte var jättegott! Passar så bra till sommarens utflykter/grillnigar
Ha en bra dag!
=)
Å, det måste jag testa. Letar ju ett bröd som verkligen smakar bröd. : )
RaderaSer ju gott ut!
SvaraRaderaDet var lite för torrt men jag får doppa i kaffet. ; )
RaderaTack för tipset vännen!! Kram
SvaraRaderasv: ja men visst är kräkpass alltid härligt =D
SvaraRadera