Recept (6 personer):
1 kg köttfärs
1 skiva bröd utan kanter, smulas
2½ dl mjölk
2 gula lökar, hackad
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk currykryda
2 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
salt, svartpeppar
2 msk vinäger
2-3 msk aprikosmarmelad
2 tsk kanel
1 rivet äpple
50 gram hackad mandel
2 ägg
½ dl mango chutney
½-1 dl russin (detta uteslöt jag eftersom jag inte tycker om russin)
Stek currykrydda, gurkmeja och garama masla i olja på hög värme ca 30 sekunder. Sänk värmen och bryn löken till den är guldbrun. Tillsätt därefter vitlök och köttfärs och bryn tills köttet har fin yta.
Blanda det smulade brödet med vinäger, chutney, aprikosmarmelad, kanel, äpple, mandel, russin och hälften av mjölken i en skål. Rör ner brödblandningen i köttfärsen.
Fördela kättfärsblandningen i botten av en smord form. Blanda äggen med resten av mjölken och häll över köttfärsröran. Grädda i ugnen i ca 175 grader 35-45 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått en fin gyllenbrun färg.
Servera eventuellt med gult aromiskt ris, chutney och grönsallad.
Låter väldigt gott!! Gratänger med köttfärs blir så saftigt !!
SvaraRaderaVi brukar göra som Flygande Jacob men med köttfärs, blir också väldigt gott.
:)
Jag gillar verkligen flygande Jacob men har aldrig testat med köttfärs.
RaderaMen det verkade gott. Måste testa det :). Hoppas du haft en bra dag, börjat jobbat igen?
SvaraRaderaJepp, första dagen idag. Känns ok, det är ju en kort vecka. : ) Själv, är du kvar i norr? Kram
RaderaOjoj spännande;) Hoppas du haft en fin start på det nya året finis. Kram
SvaraRaderaTack detsamma vännen!
Radera