tisdag 2 april 2013

Fiskgratäng med spenat

Förra veckan gjorde jag en fiskgratäng som jag hittade i en tidning. Den var riktigt god som en vardagsrätt.

Recept för 4 personer:

2 schalottenlökar
1 vitlök
450 g fryst spenat
2 dl grädde
ca 700 g torsk
250 g fetaost
1 dl riven ost
150 g färsk bladspenat
salt, vitpeppar

Stek hackad shalottenlök, finhackad vitlök och fryst bladspenat. Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg torsken i bitar i en smord ungsform. Häll över gräddsåsen och smula över fetaost. Strö riven ost ovanpå och ungsbaka i 20 min i 175 grader. Servera med färsk bladspenat.


5 kommentarer:

  1. Gott! SKa testas :) Funkar vilken grädde som?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag. Jag hade matlagningsgrädde.

      Radera
  2. Åh, det låter hur gott som helst! Spenat och feta funkar bra, spenat o fisk funkar bra, så hela kombinationen måste vara toppen. Ska jag lägga på minnet :)
    Hoppas du har haft en fin påskhelg!
    Kram

    SvaraRadera