Gjorde en god kycklingrätt häromdagen. Till kycklingen hade jag en sallad med quinoa, ruccola, körsbärstomater, fetaost och rödlök samt grekisk yoghurt med rivet limeskal. Mums!
Kycklingen (4 portioner):
1 kg kycklingfilé
2-3 vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
1 dl olivolja
2 lime
salt, peppar
chiliflakes
Dela kycklingen i bitar och lägg i en stor skål. Finhacka vitlöksklyftorna och blanda med ingefära och olja. Tillsätt rivet skal och saft från en lime. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Häll marinaden över kycklingen och ställ kallt minst en timme före grillning/stekning. Grilla/stek filéerna tills de är genomstekta. Efter du lagt upp kyckligen på tallrik pressa över mera lime.
Oj oj vad gott :). Det borde gå att steka detta också va ?? :)
SvaraRaderaJepp! Jag stekte mina i grillstekpanna. : )
RaderaHar ändrat i receptet så det blev tydligare. : )