Antal portioner: 4
Hamburgare
800g köttfärs
1-2 vitlöksklyftor
2 äggulor
2 msk vispgrädde
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk tabasco
flingsalt
svartpeppar,
olivolja, till stekning
cheddarost, gärna amerikansk färdigskivad för burgare
4 hamburgerbröd, stora med sesamfrön eller vallmofrön
4 msk majonnäs
salladsblad, stora, gärna krispsallad
2 bifftomater
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
2 äggulor
2 msk vispgrädde
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk tabasco
flingsalt
svartpeppar,
olivolja, till stekning
cheddarost, gärna amerikansk färdigskivad för burgare
4 hamburgerbröd, stora med sesamfrön eller vallmofrön
4 msk majonnäs
salladsblad, stora, gärna krispsallad
2 bifftomater
1 rödlök
Blanda färsen med riven vitlök, äggulor, vispgrädde, dijonsenap, tabasco, salt och svartpeppar.
Forma färsen till 4 burgare och stek/grilla dem i en het stekpanna/grillpanna i cirka 3 minuter på varje sida. (Dom blir rätt stora så man kan göra flera mindre om man önskar) Stek dem färdigt i ugnen i cirka 7–8 minuter för rosa/medium. Lägg en skiva ost ovanpå varje hamburgare låt burgarna vila lite på en tallrik medan du grillar/steker bröden.
Ringla lite olivolja på snittytorna på hamburgerbröden och salta med flingsalt innan du grillar/steker dem. Bred lite majonäs på bottenbrödet och lägg ett salladsblad ovanpå. Lägg på burgaren, skivad tomat och rödlök och bröd.
Mangosallad
1 mango, stor, mogen
2 avokado
0.5-1 mild jalepeno chili (eller spansk peppar)
1 lime, saft
2 tsk honung
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Skala och skär mangon och avokadon i tärningar.
2 avokado
0.5-1 mild jalepeno chili (eller spansk peppar)
1 lime, saft
2 tsk honung
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Skala och skär mangon och avokadon i tärningar.
Smaksätt med hackad chili, limesaft, honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Originalreceptet kommer från Recept.nu
Det är så gott med egna hamburgare! Och just dijonsenap är en god krydda till köttfärs ..
SvaraRadera=)